Connect with us
poet-10092015

Stil

Tragica poveste a celebrului poet roman care a ramas fara inspiratie dupa moartea fiului

Marele poet roman, George Cosbuc, a ramas in istoria romanilor si in manualele de limba romana, dar sufletul sau a fost sfasiat dupa moartea unicului fiu.

Marele poet a avut un singur fiu, Alexandru, care s-a stins din viata in anul 1915 intr-un tragic accident de masina langa Targu Jiu.

Inainte de accident, George Cosbuc a compus poezii care au intrat in istorie, precum ,,Pasa Hassan”, ,,Trei, Doamne, si toti trei”, ,,Iarna pe ultita” si ,,La oglinda”. Drama prin care a trecut dupa ce a murit unicul sau fiu l-a secat de inpiratie pe marele poet al Romaniei.

CITESTE SI: POVESTEA DE DRAGOSTE A ,,CELUI MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI”

Poezia sa apartine patrimoniului cultural national si, chiar daca este considerat un poet care a scris poezii ce se recitau la serbarile scolare sau populare, creatia sa il recomanda drept un autor clasic al literaturii romane.

Imediat dupa ce marele poet si-a luat ramas bun odata pentru totdeauna de la fiul sau Alexandru, acesta a facut un gest emotionat si plin de iubire.

Pe locul in care a avut loc tragicul accident de circulatie, Cosbuc a construit, in memoria fiului sau, o fantana, care acum face parte dintr-un restaurant. Zona este cunoscuta de oamenii zonei ca ,,Fantana lui Cosbuc”, dar putini stiu ca aici a murit singurul copil al poetului. Gestul sau s-a tradus ca un izvor nesecat de iubire si dragoste pe care Cosbuc o purta lui Alexandru.

Alexandru Cosbuc avea 19 ani si era student. Acesta fusese chemat in armata si urma sa ajunga la Drobeta Turnu Severin. Masina in care se afla tanarul a lovit un bolovan mai mare si masina s-a rasturnat si a intrat intr-o caruta aflata in fata.

Chiar daca marele poet nu a mai putut compune si inspiratia sa a murit odata cu propriul fiu, cu doar cateva luni inainte de a muri, George Cosbuc a mai scris o singura poezie ,,Vulturul”.

Sursa foto: trilulilu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top