Connect with us
Curs valutar 11 ianuarie 2021. Cotația celor mai importante monede

Curs valutar

Curs valutar 11 ianuarie 2021. Cotația celor mai importante monede

Curs valutar 11 ianuarie 2021. Euro, moneda unică europeană, nu a început anul prea bine, însă poate remedia această problemă pe parcurs. Puteți urmări aici valorile celor mai cunoscute monede ale lumii, precum euro, dolarul american sau lira sterlină. Vom actualiza valorile odată ce BNR le va actualiza, în jurul orei 13.oo.

Curs valutar interbancar 11 ianuarie 2021

Banca Națională a României publică noile cotații ale zilei de 11 ianuarie în jurul orei 13.00, după care HUFF va actualiza informațiile oficiale. Puteți afla din acest articol care mai sunt noutățile în plan economic. Cât costă un euro, un dolar american sau chiar o liră sterlină și un franc elvețian.

Euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian au crescut semnificativ. Toate cele 4 monede cunoscute au avut azi o zi de real succes.

Până atunci, puteți verifica ce curs are fiecare bancă și care este cel mai avantajos.

ROBOR la trei luni a scăzut vineri la 1,79%, faţă de 1,80%, cât a fost cotat ședința precedentă. Acesta este cel mai scăzut nivel din 11 octombrie 2017.

ROBOR la şase luni a scăzut și el, ajungând la 1,95%, faţă de 1,96%, nivelul din şedinţa precedentă. Este cel mai scăzut nivel pentru ROBOR la şase luni din 12 octombrie 2017.

La ultima ședință de săptămâna trecută, aurul a scăzut la 241,9034 lei pentru un gram faţă de 244,4274 lei pentru un gram, nivelul din şedinţa precedentă. Pe 7 august 2020, aurul a atins un nou record în faţa leului, 271,0003 lei pentru un gram.

Cei mai importanți factori care influențează cursul de schimb sunt inflația și evoluția contului curent, de capital și financiar al balanței de plăți externe. În funcție de modul în care evoluează acestea, o serie de categorii financiar-economice acționează asupra cursului de schimb valutar, prin influențarea cererii în raport cu oferta de valută. Pe lângă acești factori, se adaugă și starea economiei, politicile economice abordate de autorități, anticipațiile agenților economici cu privire la evoluția cursului de schimb și a economiei în ansamblu, precum și evoluțiile din mediul politic și social.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top