Connect with us
Curs valutar BNR 23 octombrie 2020. Ce se întâmplă azi cu euro

Curs valutar

Curs valutar BNR 23 octombrie 2020. Moneda euro își revine și crește din nou

Curs valutar BNR 23 octombrie 2020. Vineri, 23 octombrie, este ultima zi a săptămânii în care Banca Națională a României publică cursul valutar. Acesta va fi afișat la ora 13.00 și va fi valabil până luni, 26 octombrie, la ora 13.00, când banca va afișa un nou curs valutar. Aflăm împreună care sunt valorile celor mai importante monede ale lumii.

Curs valutar BNR 23 octombrie 2020

Curs valutar BNR 23 octombrie 2020. BNR afișează astăzi, în ultima zi a băncii, cursul valutar care va fi valabil până luni, 26 octombrie, la ora 13.00. Până atunci, vă reamintim cât costă moneda unică europeană euro, dolarul american și lira sterlină, după cursul de ieri, 22 octombrie.

Curs valutar BNR 23 octombrie. Euro

1 Euro = 4.8744 Lei
1 Euro 22 octombrie = 4.8730 Lei

Curs valutar BNR 23 octombrie. Dolarul american

1 Dolar american = 4.1145 Lei
1 Dolar 22 octombrie = 4.1185 Lei

Curs valutar BNR 23 octombrie. Lira sterlină

1 Liră sterlină = 5.3849 Lei
1 liră 22 octombrie = 5.3917 Lei
Cursul (de schimb), cotația, sau prețul valutelor este determinat de către piață, prin raportul dintre cererea și oferta de valută a unei țări.

Curs valutar BNR 22 octombrie 2020

Cotația reflectă acea cantitate (volum) de valută națională, care trebuie plătită pentru o unitate de valută străină (cotatie directă), ori invers – cantitatea (volumul) de valută străină, care trebuie plătită pentru o unitate de monedă națională (cotatie inversă). Diferența dintre prețul de vânzare și cel de cumpărare se numește spread și constituie comisionul celui care a anunțat cotația.

Valuta al cărei preț poate fi exprimat în câteva unități ale altei valute, se numește valută de bază.

Simboluri ale valutelor

Pentru fiecare valută există o simbolizare standard, recunoscută în lumea întreagă și aprobată prin standardele de conformitate ISO 4217. Simbolurile sunt alcătuite din trei litere, primele două simbolizand țara, iar a treia denumirea valutei.

De exemplu, dolarul SUA, conform standardelor de clasificare, se notează USD, unde US înseamnă United States, iar D este prima literă din denumirea valutei.

Simboluri Principalelor Valute:

USD – dolarul american
EUR – euro
JPY – yenul japonez
GBP – lira sterlină
CHF – francul elvețian
CAD – dolarul canadian
AUD – dolarul australian
NZD – dolarul neozeelandez

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top