Connect with us
Goole Earth-22072015

Stil

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta!

Daca nu ai folosit pana acum platforma Google Earth, atunci acum este momentul sa o faci. Si asta pentru ca s-au facut o serie de descoperiri impresionante care te vor surpinde cu siguranta.

CITESTE SI: CATE RECODURI DE TEMPERATURA AU FOST INREGISTRATE PE PAMANT ANUL TRECUT

Compania Google a creeat serviciul Google Earth in urma cu zece ani, iar platforma a fost descarcata deja de peste doua miliarde de persoane de pe intreg globul. In toata aceasta perioada, serviciul Google Earth a servit drept platforma pentru descoperiri uimitoare pe care probabil nu le stiai, si care, cu siguranta, te vor surprinde. Iata care sunt acestea!

1. Lagarul de detinuti din Coreea de Nord. 

Serviciul Google Earth a ajutat de-a lungul timpului, printre altele, si la descoperirea unui lagar de detinuti din Coreea de Nord. O echipa de activisti ai drepturilor omului au folosit serviciul pentru a scana in detaliu hartile acestei tari, iar descoperirea a fost una uimitoare. Nu mai putin de 250.000 de detinuti politici lucreaza in lagare de concentrare pentru portii mici de mancare undeva in zonele muntoase.

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta-1

Sursa foto: abc.es

2. ,,Steaua lui David” de pe un aeroport.

Serviciul Google Earth a obtinut in anul 2010 o imagine de pe o cladire din aeroportul din Iran. Pe cladire se vedea simbolul stelei lui David, semn al iudaismului. Dupa ce imaginile au fost facute publice, simbolul a fost retras.

 

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta-2

Sursa foto: abc.es

3. Si-a regasit mama dupa 26 de ani.

Exista si povesti cu final fericit multumita Google Earth. Un tanar din India a reusit in 2012 sa isi regaseasca mama de care se pierduse la frageda varsta de doar 5 ani. Si-a petrecut copilaria intr-un orfelinat, dupa ce s-a pierut de mama sa intr-un tren. A fost adoptat mai tarziu de o familie din Australia, iar cu ajutorul Google Earth a putut sa caute satul natal si locurile copilariei, regasindu-si intr-un final mama.

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta-3

Sursa foto: abc.es

4. Un fragment din Marele Zid Chinezesc, despre care pana atunci nu se stia nimic.

Cu ajutorul Google Earth, acum trei ani a fost descoperit un fragment cu o lungime de 100 km din Marele Zid Chinezesc despre care nu se stiuse nimic pana in acel moment.

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta-4

Sursa foto: abc.es

5. S-a descoperit un monument mai vechi decat piramidele egiptene. 

In anul 2014 o echipa de cercetatori arheologi a reusit sa localizeze pe teritoriul Israelului un monunet de piatra sub forma de semiluna care s-a dovedit a fi vechi de aproximativ 5.000 de ani.

Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta-5

Sursa foto: abc.es

Tu ai folosit vreodata platforma Google Earth?

Sursa foto: playtech.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top