Uite în ce țară femeile nu au voie sa folosească Whatsapp

21.07.2015
Uite în ce țară femeile nu au voie sa folosească Whatsapp

Dacă ai fi femeie în această țară, probabil că soțul sau partenerul de cuplu ți-ar interzice cu desăvârșire să folosești aplicația de smartphone Whatsapp.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI RECUNOAȘTE FACEBOOK FAȚA

Liderul cecenilor Ramzan Kadîrov a îndemnat toți bărbații care sunt cetățeni ai Ceceniei să le interzică soțiilor, fiicelor sau partenerelor de cuplu să folosească aplicația pentru smartphone Whatsapp.

Mesajul transmis de Kadîrov a venit imediat după scandalul în care a fost implicat un comandant de poliție care s-a căsătorit cu o minoră de doar 17 ani, în condițiile în care acesta era deja căsătorit cu o femeie cecenă apropiată de vârsta lui. În urma scandalului, femeile din cecenia a dezbătut știrea și au făcut-o cunoscută în întreaga țară prin intermediul Whatsapp.

La cel mai vizionat post de televiziune din Cecenia, Ramzan Kadîrov a declarat: ,, încuiaţi-le, nu le mai lăsaţi să iasă din casă şi atunci nici ele nu vor mai posta nimic. Purtaţi-vă ca cecenii. Onoarea familiei este cel mai improtant lucru. Nu scrieţi astfel de lucruri. Bărbaţi, ţineţi-vă femeile departe de Whatsapp”.

După apariția publică șeful de cabinet al lui Ramzan Kadîrov a propus un proiect de lege care sprijină legalizarea poligamiei în Cecenia, pentru că în prezent legislația nu permite ca un bărbat să aibă mai multe soții simultan.

Sursa foto: pandasecurity.com

Articolul continua dupa publicitate