Connect with us
Anca Serea a făcut anunțul trist: "Matei a murit!"

Știri

Anca Serea a făcut anunțul trist: „Matei a murit!”

Anca Serea, soția lui Adi Sînă a postat un articol trist pe blogul său, Ea a dezvăluit cazul unor bebeluși născuți prematur, care au murit într-o unitate sanitară de la noi.

Ea a tras un semnal de alarmă în contextul în echipamentelor medicale insuficiente prezente în maternitățile din România.

Vedeta susține că, potrivit datelor centralizate de „Salvații copii din România” 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.

„Noptile lungi de veghe, dar mai ales diminetile acelea indecise, intre vara si toamna, le-au apropiat. Una, sa-i lasam numele real, Ela, cu mainile caus, miscandu-si abia perceptibil buzele a rugaciune.

Cealalta, doctorul Adela, cu cearcane mai vechi si mai noi, ducand pe umeri povestile celorlati, mereu ale celorlati. Ela nascuse de patru zile, prin cezariana, un bot de om care cantarea putin mai mult de un kilogram.

Un kilogram si 125 de grame, i-au spus cu o precizie care i s-a parut atat de serioasa, incat rugaciunile ei erau simple: ”Mai da-i, Doamne, 10 grame. Inca 10 grame”.

Adela nu a vorbit cu ea primele trei zile, a indraznit abia in a patra dimineata sa ii puna mana pe umar, a imbarbatare: ”O sa fie bine. Au trecut zilele cele mai critice”.

Din experienta ei la maternitate, cei mai fragili copii pierd lupta pentru viata in primele trei zile, mai ales daca vin prin transfer si nu stau din primele minute in incubator.

Asa a fost cu Matei: 875 de grame de viata, ochi mari si toata disperarea mamei de a-l tine in brate, sa ii dea viata de la ea. Nu asta vrea orice mama, sa isi intareasca puiul, sa il apere, sa ii dea viata de la ea?

Matei a murit a doua zi dupa ce fusese transferat in maternitatea cu incubator. Daca s-ar fi nascut aici, poate prindea ziua a patra de viata si acum ar fi implinit, calculeaza Adela, exact doi ani si trei saptamani.

Matei a fost primul nou-nascut prematur pe care doctorul Adela l-a pierdut (…) Procedura este extrem de simpla şi nu costa nimic!”, a mai scris Anca Serea.

Fosta prezentatoare are 2 copii dintr-o căsătorie anterioară, pe David şi pe Sara, și alți trei copii cu cântărețul Adi Sînă, Noah, Ava şi Moise Petru.

Citește și: S-a spus că este însărcinată, iar acum Andreea Marin a ținut ca adevărul să se afle de la ea

Citește și: La câteva luni după divorţ, vedeta a anunţat că este din nou însărcinată

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top