Connect with us
Ce sunt, de fapt, roșiile cherry

Știri

Ce sunt, de fapt, roșiile cherry

Roșiile cherry au umplut majoritatea supermarketurilor din România căci sunt extrem de delicioase. Ce sunt ele, de fapt, puțini consumatori știu.

Roșiile cherry sunt mai mici, dar la fel de gustoase ca roșiile normale plus că au o serie de proprietăți pentru sănătate.

Roșiile cherry ajută la menținerea sănătății pielii și sunt, așadar, adjuvante în tratamentele cosmetice. De altfel există și câteva măști pe bază de roșii cherry, dar despre asta vă spunem într-un alt material.

Aceste roșii conțin beta caroten, care are o acțiune protectoare asupra pielii și licopen, element important ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire. Mai mult, consumul de roșii cherry reduce riscul apariției cancerului cutanat.

Aceste roșii mititele au o serie de antioxidanți în compoziție care țin anumite tipuri de cancer la distanță. Vitamina K și calciul din roșiile cherry întăresc oasele, iar de oase se pare că s-ar ocupa și licopenul, benefic în prevenirea osteoporozei conform ultimelor descoperiri.

Consumul de rosii proaspete este recomandat de medici persoanelor diabetice. Doza minima recomandata de medici unui adult, pentru prevenirea diabetului, este de o rosie pe zi.

Rosia actioneaza asupra organismului si ca energizant, reducand nivelul de zahar din sange si, datorita potasiului, acest aliment este recunoscut pentru reducerea tensiunii arteriale. Daca vrei sa ai o inima sanatoasa si vesnic tanara, mananca rosii cu incredere!

Rosiile sunt bune si pentru tratarea negilor, a punctelor negre si a pielii crapate sau uscate. Pune coji de rosii pe fata daca ai probleme cu tenul si iti vei curata chipul de imperfectiuni. De asemenea, rosiile deblocheaza porii evitand astfel formarea cosurilor si a acneei.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top