Connect with us
Alertă alimentară! Dacă ai cumpărat acest tip de pește aruncă-l imediat

Economic

Alertă alimentară! Dacă ai cumpărat acest tip de pește aruncă-l imediat

Polițiștii din Delta Dunării au confiscat în ultimele trei zile aproape 2.500 de kilograme de pește, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Potrivit IGPR, în perioada 15-17 decembrie, polițiștii au efectuat 14 controale, 6 în Delta Dunării, 4 în Complexul lagunar Razelm-Sinoe și 4 la societăți comerciale cu profil piscicol.

În urma acestora, au fost constatate 6 infracțiuni și au fost aplicate două amenzi. De asemenea, polițiștii au confiscat 2.391 de kilograme de pește.

Totodată, au fost indisponibilizate două ambarcațiuni, două motoare pentru ambarcațiuni și 43 de unelte de pescuit tip setcă monofilament, în lungime totală de 2.035 de metri. Valoarea aproximativă a bunurilor indisponibilizate este de 236.400 de lei.

Alertă alimentară – 11 persoane au fost duse la sediul poliției pentru cercetări

Miercuri, polițiștii au depistat pe lacul Razelm, în județul Tulcea, 6 bărbați, cu două ambarcațiuni, echipate cu motoare de 100 CP, ce ar fi aparținut unei societăți comerciale din județul Tulcea.

„În cele două ambarcațiuni, au fost descoperite 2.376 de kilograme de pește proaspăt, dintre care 1.215 kilograme de somn, 736 de kilograme de sincer, 353 de kilograme de crap, 44 de kilograme de caras și 28 de kilograme de plătică, în valoare totală de 18.077 de lei. Persoanele depistate în cele două ambarcațiuni nu ar fi avut calitatea de pescar comercial, iar cantitățile de pește nu ar fi fost însoțite de documente de transport sau proveniență”, se arată în comunicat.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil, iar ambarcațiunile și motoarele folosite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Cristina Calara este jurnalist huff.ro de la începutul redacției. Din 2016, aceasta este specializată în secțiunile media, tv, vedete și stil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top