Connect with us
Alocațiile ar putea fi înlocuite cu vouchere. Ministrul Muncii: "Se mai joacă şi la păcănele"

Economic

Alocațiile ar putea fi înlocuite cu vouchere. Ministrul Muncii: „Se mai joacă şi la păcănele”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pare să ia în considerare și varianta de a transforma alocațiile copiilor în vouchere. Ministrul a precizat că ar putea recurge la o astfel de modalitate deoarece banii destinați copiilor nu ajung întotdeauna la aceștia.

Alocațiile ar putea fi înlocuite cu vouchere. Ministrul Muncii: „Se mai joacă şi la păcănele”

Ministrul Muncii a vorbit despre eficientizarea acordării alocației pentru copii chiar într-o postare pe Facebook. „Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului”, a scris, marţi seară, Violeta Alexandru, pe Facebook.

„Da, am ridicat în discuție ideea eficientizării sistemului actual; o soluție ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuție cu școala, ca să încurajăm părinții să vină mai des la școală.

În alte state membre UE alocația de stat este fie condiționată de veniturile părinților (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franța). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniță, pentru nou-născuți, pentru baby-sitting, etc. Din toate aceste motive, personal, nu văd altă soluție de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o voi lansa, la momentul oportun”, a mai scris Violeta Alexandru.

Cu puțin timp în urmă premierul Ludovic Orban susținea că înlocuirea alocaţiei pentru copii cu vouchere ar putea fi soluția ca statul să se asigure că banii sunt folosiți de părinți numai pentru nevoiele copiilor.

Citește și: Horoscop Neti Sandu 19 februarie 2020. Leii se îndrăgostesc

Citește și: Horoscop 19 februarie 2020

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top