Connect with us
ANAF schimbă data limită a declarațiilor pentru luna decembrie. Care este ultima zi de depunere

Economic

ANAF schimbă data limită a declarațiilor pentru luna decembrie. Care este ultima zi de depunere

ANAF schimbă data limită de depunerea declarațiilor fiscale care în mod normal aveau ca termen limită ziua de 25. Dat fiind faptul că suntem în ultima lună din an și că pe 25 este prima zi de Crăciun, noua dată limită este 21 decembrie.

Data până la care trebuie să depuneți declarațiile la ANAF

În luna decembrie, ANAF a schimbat data limită până la care se depun declarațiile fiscale. Formularele 100, 112, 224, 300, 301, 307 și 311 trebuie depuse în decembrie mai devreme comparativ cu alte luni ale anului.

Data limită este 21 decembrie, dat fiind că pe 25 decembrie, data până la care se depuneau până acum, este prima zi de Crăciun.

În același timp, termenul de plată, care în mod normal este tot 21 decembrie, intră în această lună sub incidența facilității fiscale de amânare la plată a obligațiilor fiscale, fără penalități și executare silită.

Facilitatea expiră pe 25 decembrie, prima zi de Crăciun. Executările silite se reiau abia pe 28 decembrie, prima zi lucrătoare după 25.

Ce documente se depun la ANAF până pe 21 decembrie 2020

Luni, 21 decembrie 2020, este termenul limită de depunere a următoarelor documente:

formularul 100 – Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat;
formularul 112 – Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate;
formularul 224 – Declarație privind veniturile sub formă de salarii și asimilate salariilor din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România;
formularul 300 – Decont de taxă pe valoarea adăugată;
formularul 301 – Decont special de taxă pe valoarea adăugată; formularul 307 – Declarație privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată;
formularul 311 – Declarație privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

În același timp, luni 28 decembrie, este termenul de depunere a altor declarații fiscale cu termene diferite: formularul 390 VIES – Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare, respectiv formularul 097 – Notificare pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare.

Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală, suspendarea executării silite încetează la data de 25 decembrie 2020, iar începând cu data de 28 decembrie 2020, organul fiscal poate începe măsurile de executare.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top