Black Friday 2020. Primul magazin din România care a dat startul reducerilor

31.10.2020
Black Friday 2020. Primul magazin din România care a dat startul reducerilor

Black Friday 2020. Acest an vine cu surprize plăcute din partea magazinelor, care pregătesc oferte interesante pentru fanii campania din vinerea neagră. Contextul epidemiologic a determinat unele companii să mărească perioada de promoții, pentru ca toți cei interesați să aibă timp să-și facă cumpărăturile în siguranță.

Black Friday 2020. Au început reducerile

Se apropie ziua cea mare, vinerea neagră sau Black Friday 2020. Anul acesta, campania vine cu surprize pentru cei care obișnuiesc să vâneze oferte. Din cauza pandemiei de coronavirus, unele dintre companii s-au gândit să extindă perioada în care vor face reduceri produselor din portofoliu.

Prima companie care a început reducerile este retailerul electro IT Altex, care a început promoțiile de joi, 29 octombrie. Acestea apar în toate magazinele Altex și Media Galaxy din țară, pe www.altex.ro, dar și pe www.mediagalaxy.ro.

Din cauza obligativității păstrării distanței sociale, reprezentanții Altex au decis să extindă perioada de campanie până la cinci săptămâni. Cu alte cuvinte, românii sunt așteptați cu promoții în intervalul 29 octombrie – 2 decembrie.

În acest fel, susține retailerul, clienții vor avea timp să se bucure mai mult de reduceri, în siguranță, atât în mediul online, cât și în offline.

Cu mesajul ”Fii primul la oferte”, Altex a pregătit în cadrul campaniei de Black Friday reduceri chiar și de peste 50%, la toate categoriile de produse pe care retailer-ul le comercializează atât online, cât și în magazine (electrocasnice mici și mari, televizoare, IT&C, gaming, electronice etc.).

Istoria Black Friday în România

Campania Black Friday a fost introdusă în România pentru pentru prima oară în anul 2011. Succesul de care s-a bucurat ziua de Black Friday – Vinerea Neagră, sau ziua cu cele mai multe reduceri din an, a făcut ca de la an la an tot mai multe magazine online să se alăture acestui eveniment.

Spre deosebire de Black Friday-ul sărbătorit în Statele Unite ale Americii în ziua următoare după Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței), în România ziua de Black Friday este organizată de obicei cu o săptămână mai devreme.

Articolul continua dupa publicitate

Acest lucru se întâmplă pentru a permite curierilor să poată livra comenzile din ziua de Black Friday până la mini-vacanță prilejuită de Ziua Națională a României – 1 Decembrie.