Connect with us
Când se redeschid mall-urile. Ministrul Economiei a făcut anunțul

Economic

Când se redeschid mall-urile. Ministrul Economiei a făcut anunțul

De la 15 mai a fost impusă starea de alertă. Tot de atunci a început relaxarea restricțiilor și stabilirea mai multor măsuri pentru evitarea creșterii riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, relaxarea a fost făcută treptată. După reluarea mai multor activități și afaceri de la 15 mai, 1 iunie a venit cu vești bune pentru români: aceștia pot circula liber, fără declarație pe propria răspundere, pot merge din nou la plajă, iar terasele au fost deschise. De asemenea, și unele magazine s-au deschis, însă rămân, totuși, discuții în ceea ce privește data la care vor fi deschise mall-urile. Despre acest aspect a vorbit Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Când se redeschid mall-urile. Ministrul Economiei a făcut anunțul

Virgil Popescu a declarat că situația privind deschiderea mall-urilor este atent analizată. Astfel, se discută despre o deschidere a magazinelor mari, ceea ce face posibilă și deschiderea mall-urilor. Dacă situația o va permite iar cazurile de infectare cu coronavirus se vor înscrie pe o pantă descendentă, există posibilitatea ca mall-urile să își reia activitatea de la 15 iunie, după încheierea stării de alertă. Astăzi, Ministrul Economiei va susține o ședință împreună cu cu reprezentanții acestui domeniu, în care vor discuta toate aspectele.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede.”, a declarat Virgil Popescu.

Și deschiderea restaurantelor este, în continuare, amânată. Deși hotelurile și terasele au fost deschise, restaurantele încă nu și-au reluat activitatea. Acest lucru ar putea fi posibil de la 15 iunie, odată cu noua serie de relaxări.

Amintim că accesul în magazine este permis doar cu masca de protecție și respectarea distanțării sociale. Înainte de a intra, reprezentanții unora dintre magazine verifică temperatura clienților. Și la terase se respectă distanțarea socială, este limitat numărul de persoane de la o masă și accesul este posibil doar cu rezervare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top