Connect with us
Când se vor ridica toate restricțiile în România. Orban a făcut anunțul

Economic

Când se vor ridica toate restricțiile în România. Orban a făcut anunțul

Premierul Ludovic Orban a spus când se vor ridica toate restricțiile în România, dar și ce se va întâmpla cu plata șomajului tehnic după data de 15 mai. Acesta a precizat că guvernul pe care îl conduce intenționează să prelungească șomajul tehnic până la 1 sau 15 iunie. Premierul este de părere că până în data de 15 iulie se vor ridica majoritatea restricțiilor economice în țara noastră.

Când se vor ridica toate restricțiile în România. Orban a făcut anunțul

„Intentia Guvernului este să extindă dincolo de perioada stării de urgenţă plata somajului tehnic. Vom stabili daca pana la 1 iunie sau 15 iunie”, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Premierul Orban a subliniat joi, la Craiova, faptul că intenționează si rididce toate restricțiile economice din România până cel târziu la data de 15 iulie. După această dată este posibil să rămână foarte puâine restricții.

”În cel mai scurt timp posibil. Că va fi la 1 iulie, la 15 iulie…vom elimina toate restricţiile care vizează activiţătile economice. Probabil că vor mai rămâne foarte puţine”, a mai adăugat Orban.

Totodată el a mai menționat că își dorește nu numai o ridicare a restricțiilor economice, dar și o reclădire a economiei românești. Guvernul lucrează la un program economic extrem de serios, conform spuselor prim ministrului.

”Ca atare, obiectivul nostru este nu numai să repornească economia, ci să contribuim printr-un program economic extrem de serios la o reclădire a economiei, la dezvoltarea de noi companii, la dezvoltarea în dmenii unde există oportunitatel, la fructificarea tuturor situaţiilor inclusiv pe piaţa europeană şi pieţele internaţionale pentru a putea dezbolta domeniile de actvitate ăn care România poate fi competitivă”, a mai declarat Orban.

Vă reamintim că din data de 15 mai nu ne vom mai afla în stare de urgență, ci trecem la starea de alertă. O parte din restricții se ridică din această dată și viața românilor începe cu pași mici să intre pe un făgaș normal. Ridicarea restricțiilor se va face gradual, odată la 2 săptămâni.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top