Connect with us
CFR Călători promite investiții majore. Cum se vor da biletele în tren

Economic

CFR Călători promite investiții majore. Cum se vor da biletele în tren

CFR Călători anunță noi investiții, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei pentru achiziționarea unor terminale mobile destinate taxării, cu ajutorul cărora vor putea fi vândute bilete în tren.

Investiții la CFR Călători

CFR Călători va face investiții de aproximativ 10 milioane de lei, după cum anunță Dan Costescu, directorul general al companiei. Acesta a declarat pentru AGERPRES, că va investi pentru achiziţionarea unor terminale mobile pentru taxare, dotate cu imprimante, cu ajutorul cărora vor putea fi vândute bilete în tren.

De asemenea, cei care au card TrenPlus vor putea acumula kilometri parcurşi şi vor putea beneficia de bonusuri şi facilităţi.

Vor fi achiziționate 2000 de terminale. Investiția se va face din cei 130 de milioane de lei primiți de CFR Călători la rectificarea bugetară.

Conform directorului general al companiei, toți șefii de tren vor primi aceste terminale cu care vor face gestiunea și se vor ține evidențele contabile.

Fără chitanțier și pix

Foarte important! Se va renunța la chitanțier și pix, iar biletele vor fi emise de pe aceste terminale. Biletul se va tipări pe un suport de hârtie, dar cu o imprimantă mică, mobilă, care va fi în dotarea controlorului sau a însoţitorului de tren.

Prețul biletelor cumpărate în tren va fi același doar pentru călătorii care s-au urcat din stații care nu au case de bilete.

Și cardul TrenPlus va suferi modificări, dar mai durează până atunci. El nu va mai fi tipărit pe hârtie, ci va arăta ca un portofel electronic. Cardul TrenPlus este o legitimaţie nominală, netransmisibilă, cu valabilitate un an, cu ajutorul căruia se obţin reduceri de 25% la toate călătoriile. În viitor, acest card va putea fi emis atât la case, cât și în tren, prin intermediul terminalelor de taxare.

„Deocamdată, Cardul TrenPlus va rămâne în vigoare aşa cum este, pentru că a fost o măsură bună, apreciată de foarte mulţi. Modul lui de implementare se va schimba şi lui i se vor putea adăuga o mulţime de alte bonusuri şi facilităţi pentru călători în momentul în care vom implementa terminalele mobile pentru taxare la toţi conductorii noştri”, a declarat pentru AGERPRES, directorul CFR Călători.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top