Connect with us
Cîțu despre șomajul tehnic pentru bugetari: Nu există un astfel de proiect

Economic

Cîțu despre șomajul tehnic pentru bugetari: Nu există un astfel de proiect

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni seara, că nu există un proiect privind șomajul tehnic pentru bugetari. „Nu cred că este momentul astăzi pentru așa ceva”, a spus Cîțu.

După ce miercurea trecută premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni seara, la Digi24, că nu există un astfel de proiect.

„În ceea ce mă privește nu am discutat așa ceva, nu există un astfel de proiect. Eu știu discuțiile din spațiul public, dar cred și mereu am susținut (că e nevoie de – n.r.) o reformă a aparatului administrativ. Spuneam acest lucru în momentul în care România nu era în lupta cu coronavirus”, a spus Florin Cîțu, precizând că reforma se face, în continuare, prin informatizare, digitalizarea ANAF și altele.

„Am auzit discuția din spațiul public, o știu (…). Nu cred că e momentul astăzi pentru așa ceva”, a mai spus Florin Cîțu, afirmând, totodată, că se poate face reforma aparatului administrativ „dar nu atunci când ne luptăm cu corornavirus”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercurea trecută, că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat. El a precizat că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului.

„Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a spus Ludovic Orban la B1Tv.

Acesta a anunțat că măsura se va aplica atât în administrația centrală, cât și locală.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Economic

To Top