Connect with us
Cresc alocațiile, guvernul a decis majorarea lor cu 10% sau 20%

Economic

Cresc alocațiile, guvernul a decis majorarea lor cu 10% sau 20%

Alocațiile vor crește cu 10% sau 20% conform unor surse. Chiar premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că guvernul va lua săptămâna aceasta o decizie în acest sens.

Dublarea alocațiilor se va face în 2-5 ani, cu cât cresc alocațiile

Legea dublării alocațiilor nu este pusă în aplicare pentru moment, guvernul susține că nu sunt bani în buget pentru a putea susține acest lucru. 6 miliarde de lei ar costa bugetul de stat dacă legea ar fi aplicată. Alocațiile copiilor sunt de 150 de lei în prezent, iar proiectul de lege prevede ca acestea să fie de 300 de lei.

Criza generată de situația din România face imposibilă luarea acestei măsuri, iar guvernul a întocmit un plan care prevede ca dulbarea să fie făcută în cel puțin 2 ani sau 5 ani, în funcție de cât de repede își vor reveni încasările la Bugetul de Stat, au declarat reprezentații guvernului.

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget, a declarat Ministrul Finanțelor la DIGI24.

Orban acuză PSD ca nu a prevăzut sursele de bani pentru această măsură

Premierul anunță că nu există posibilitate dublării alocațiilor, acestea vor crește dar progresiv nu dintr-o dată.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

5 Comments

5 Comments

 1. Muntean-Bogdan Carmen

  2020-07-27T21:59:56+03:00 at 21:59

  Rusine sa va fie ce sa faca un copil cu o alocație asa de mica ce mai faci cu 150 lei când toate sunt scumpe ,rusine bine ca aveți voi salari si pensii speciale ptr.acea sunt bani și nu faceți nimic încă odată rusine să vă fie .

  • fane cu butelia

   2020-07-28T08:47:02+03:00 at 8:47

   Când spui „toate sunt scumpe” te referi la produsele di n bar sau din crâșmele de la tine din sat care va da bautura si țigări pana la alocație pe caiet, nu va mai plângeți va plăcut sa stați crăcite acum ce urlați la stat sa va de-a bani.

 2. Tiberiu Laslo

  2020-07-27T17:21:55+03:00 at 17:21

  Chiar nu au nicio rusine si nimic sfant, toti hotii care s-au cocotat in functiile importante sa fure, sa fure si sa tot fure incontinuu. Nu sunt bani la buget??? Pai cum sa fie bani daca de 30 de ani se fura incontinuu si toti au conturi de milioane si miliarde de euro, vile cu 47 de camere, cate 5-6 autoturisme, cateva amante, fiecare cu apartament propriu si masina, plimbari in insule si nu numai, salarii nesimtite cum nici n-au visat toti stramosii lor, platite pentru nimic, pentru ca nimeni nu munceste ci doar fura cu acte, pe semnatura.

 3. Dan T

  2020-07-27T12:08:04+03:00 at 12:08

  Este evident ca nu se pot mari alocatiile si pensiile la valorile impuse populist de PSD in parlament.
  Totusi, incertitudinea maririi si cuantumul maririlor acestora nu a fost cea mai buna politica a PNL, mai ales pentru zona populatiei care este apropiata de PSD.

  • mariuss71

   2020-07-27T12:42:47+03:00 at 12:42

   legea e lege prietene, nu este pt pnl, psd, alde sau altii, a fost promulgata de presedintele Romaniei, deci spui ca e udiot care a semnat doar ca sa fie ales ?si ca cei care nu respecta legea sunt infractori ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top