Cresc alocațiile, guvernul a decis majorarea lor cu 10% sau 20%

27.07.2020
Cresc alocațiile, guvernul a decis majorarea lor cu 10% sau 20%

Alocațiile vor crește cu 10% sau 20% conform unor surse. Chiar premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că guvernul va lua săptămâna aceasta o decizie în acest sens.

Dublarea alocațiilor se va face în 2-5 ani, cu cât cresc alocațiile

Legea dublării alocațiilor nu este pusă în aplicare pentru moment, guvernul susține că nu sunt bani în buget pentru a putea susține acest lucru. 6 miliarde de lei ar costa bugetul de stat dacă legea ar fi aplicată. Alocațiile copiilor sunt de 150 de lei în prezent, iar proiectul de lege prevede ca acestea să fie de 300 de lei.

Criza generată de situația din România face imposibilă luarea acestei măsuri, iar guvernul a întocmit un plan care prevede ca dulbarea să fie făcută în cel puțin 2 ani sau 5 ani, în funcție de cât de repede își vor reveni încasările la Bugetul de Stat, au declarat reprezentații guvernului.

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget, a declarat Ministrul Finanțelor la DIGI24.

Orban acuză PSD ca nu a prevăzut sursele de bani pentru această măsură

Premierul anunță că nu există posibilitate dublării alocațiilor, acestea vor crește dar progresiv nu dintr-o dată.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.