Economic

Cum poți primi 1000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de acest ajutor

Românii beneficiază în anul 2020 de un program derulat de de Guvern, potrivit căruia cei care respectă anumite condiții pot primi un ajutor de 1000 de lei de la stat. Astfel stattul vrea să sprijine cât mai mulți români, mai laes în această perioadă dificilă.

Cum poți primi 1000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de acest ajutor

Este vorba despre un program dedicat tinerilor care își doresc să se angajeze în agricultură, numit ”Programul pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”. Prin acest program Guvernul își propune să le ofere sprijin tuturor tinerilor care intenționează să se angajeze în agricultură, dar și atragă cât mai mult tineret spre acest domeniu de activitate.

„În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform comunicatului emis de MDAR, un fermier care dorește să beneficieze de acest program trebuie să prezinte dovada care atestă faptul că are doi tineri beneficiari ai programului și acesta va primi un sprijin financiar lunar. Totodată, anagajatorii fermieri au obligația de a le face tinerilor benificiari ai programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni, așa cum prevede Legea nr. 53/2003. Suma va fi alocată per persoană angajată.

Banii de la stat vor fi alocați după cum urmează:

  • 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară;
  • 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare;
  • 500 lei pentru persoanele fără studii.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-02T12:59:14+03:00 12:59

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More