Connect with us
Curs valutar 4 martie 2020. Cotații bombă la BNR

Economic

Curs valutar 20 februarie 2020. Recorduri absolute pentru euro și dolar

Curs valutar BNR 20 februarie 2020. Iată care sunt cotațiile zilei la Banca Națională Română. HUFF.ro îți va prezenta principalele valute, publicate de BNR.

Banca Națională a României publică zilnic cursul valutar la ora 13.00.

Curs valutar BNR 20 februarie 2020 pentru Euro

Joi, februarie 2020 moneda europeană este cotată la 4.7834 lei. Euro înregistrează o creștere uriașă față de ziua precedentă și atinge un record istoric.

2020 se anunță a fi un an plin de provocări pentru moneda națională, în ton cu incertitudinea legată de evoluția economică a României. Moneda națională a atins săptămâna trecută un nou minim istoric, fiind cotat oficial de către BNR la peste 4.78lei/euro

Curs valutar BNR 20 februarie 2020 pentru Dolar

Moneda americană costă astăzi 4.4307 lei. Dolarul este în creștere față de ziua de ieri și atinge de asemenea un record istoric. Valoarea dolarului este influențată de o serie de factori precum inflația de export, tranzacțiile interbancare ori deciziile luate de marile companii listate la bursă.

Curs valutar BNR 20 februarie 2020 pentru lira sterlină și franc elvețian

Lira sterlină înregistrează o scădere și este cotată azi la valoarea de 5.7074 lei. Cotația lirei este influențată tot mai des în ultima vreme de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, dar și de cifrele fluctuante ale inflație.

Francul elvețian a înregistrat o creștere considerabilă și a ajuns la valoarea de 4.5078 lei.

Cotațiile de astăzi ale altor monede

    • Dolarul australian- 2.9360
    • Dolarul canadian- 3.3420
    • Coroana daneză- 0.6404
    • Leul moldovenesc- 0.2506
    • Lira turcească-0.7291

Cursul valutar interbancar variază permanent pe toată perioada zilei de tranzacționare, în funcție de cerere și ofertă. Cursul valutar este un indice de referință, motiv pentru care fiecare casă de schimb valutar poate practica prețuri proprii pentru valute. Cursul te ajută să evaluezi leul în comparație cu celelalte monede internaționale și a direcției în care se îndreaptă economia.

ROBOR

Banca Națională a României a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt bune pentru românii cu credite în lei.

Așadar, ROBOR la 3 luni scade la la 3.03%, iar ROBOR la 6 luni scade  la 3.15%.

Românii care au ajuns în Biroul de Credite și nu mai pot face niciun împrumut bancar trebuie să meargă la Instituțiile Financiare Nebancare. IFN-urile sunt societăți comerciale autorizate de BAnca Națională a României care oferă rapid credite fără a avea nevoie de prea multe documente.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top