Connect with us

Economic

Executare silită chiar și pentru datorii de 40 de lei. Ce le pregătește Fiscul românilor

Probleme pentru cei care au datorii la stat. Fiscul le pregătește o mare „surpriză” românilor care au datorii la stat. Cei care nu vor plăti ar putea fi executați silit, chiar și pentru datorii de 40 de lei.

Pentru că românii au datorii la stat de 15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, Fiscul a decis să ia măsuri severe împotriva cetățenilor datornici.

Citește și: Previziuni sumbre pentru românii cu datorii la bănci în 2018: “Există presiuni pe…

Din toamnă, ANAF le va trimite datornicilor înștiințări de plată, prin poștă sau online. Cetățenii vor putea plăti până în luna martie 2019. Măsura este luată mai ales pentru persoanele care au venituri din profesii liberale, precum și cei care au drepturi de autor, încasează chirii sau arende.

Citește și: Bani confiscați de stat dacă suma este mai mare de 2000 de euro și nu este justificată prin acte

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor a declarat că este obligatorie recuperarea banilor. De asemenea, cei care vor achita banii anul acesta, vor primi și o reducere.

Românii au la dispoziție 60 de zile să achite datoria

Trebuie să recuperăm aceşti bani, trebuie să găsim stimulent, cei care achită anul acesta vor primi o reducere când fac plata. ANAF-ul n-a trimis în ultimii cinci ani decizii de impunere către anumite categorii de persoane”.

Vor fi unii surprinşi, unii nu sunt specialişti, unii au încasat nişte venituri şi nu ştiau că datorează contribuții… Nu e moral şi nici nu e vina contribuabilului să primească un număr de cinci decizii dintr-o dată, poate că nu are bani să plătească acele impozite”, a dezvăluit Adrian Benta, specialist fiscal, potrivit stirileprotv.ro.

Cei care vor primi notificări de la ANAF prin poştă vor avea la dispoziţie 60 de zile să-şi achite datoria, în caz contrar, statul va începe să calculeze penalităţi, iar restanţierii cu penalităţi mai mari de 40 de lei vor putea fi executaţi silit începând cu luna aprilie 2019.

2 Comments

2 Comments

  1. Alina

    2018-06-07T12:05:56+03:00 at 12:05

    Sa măriți alocatile hoților toți numa sa furați luăți de la aia ca voi. Ați băgat tara asta an faliment numa sa luați de pe oameni la munca cu voi putorilor Rușine sa va fie aveți salari de mi de euro și copii 84 de roni din care 10 roni trage banca scarbelor mai vreți sa rămână oameni an țară Bine era de trăia Ceausescu va punea el la zid pe toți Hoții.

  2. Tatiana

    2018-06-06T09:25:08+03:00 at 9:25

    …ok…despre datoriile și furturile politicienilor nu mai ziceți nimic….sunteți pe mână cu ei?…țineți de scaune?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top