Connect with us
Florin Cîțu: Românii vor trebui doar să meargă la bancă să ceară amânarea ratelor

Economic

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii

Florin cîțu a fpcut declarații cu privire la situația economică din țară, în contextul crizei generate de coronavirus. Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a menține un echilibru, iar ministrul a dat asigurări că pensiile și salariile vor fi livrate la timp.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii

„Nu știu care va fi situația economică mondială, dar eu mă asigur că avem bani să plătim pensii, salarii, drepturi sociale. (…) Am fost precauți și la începutul anului am refinanțat cheltuielile din acest an. Tot ceea ce are de cheltuit statul, toate facturile vor fi plătite, nu este niciun fel de problemă.”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Cîțu a vorbit și despre estimprile făcute de specialiști, conform cărora mai bine de jumătate de milion de oameni ar putea intra în șomaj tehnic în perioada următoare.

„O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget. Veţi vedea mâine detaliile. Avem facilităţi şi pentru angajatori”, a declarat Florin Cîțu.

„Ne-am pregătit – și știm, am făcut calcule – chiar pentru 500.000 – un milion de oameni care să intre (în șomaj tehnic) – dacă se va ajunge acolo, eu sper să nu se ajungă – , dar aici avem facilități și pentru companii să rețină oamenii, dacă se poate. Acolo unde pot să rețină oamenii îi vom scuti de plata impozitelor. Încercăm să facem pentru companii o motivare să nu trimită toți oamenii în șomaj tehnic, ca să poată să se reorienteze”, a asigurat Florin Cîțu, la Digi24.

Ministrul a făcut apel la companiile care o duc bine în această perioadă să își plătească impozitele la timp, pentru ca acestea să poată fi redirecționate spre sectoarele care au probleme.

„Eu, personal, mă uit până în vară să fim într-o perioadă dificilă și după aceea, vedem ce se mai întâmplă. Vreau să fiu sigur că avem finanțare, lichidități, că suntem OK până în vară. Între timp, cu fiecare informație pe care o vom avea, ne vom recalcula estimările. În acest moment, da, lucrurile nu arată foarte bine pe termen scurt, dar dacă trecem peste un vârf, din aprilie, s-ar putea să avem o situație mai bună prin mai, iunie-iulie”, a declarat ministrul de finanțe.

Citește și: Pandemia a cuprins Europa. Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top