Connect with us
Ordonanța privind suspendarea plății ratelor a fost retrasă

Economic

Florin Cîțu propune amânarea ratelor cu 9 luni. Amânarea s-ar face la cerere, prin telefon și email

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a precizat că amânarea ratelor se va putea face pentru 9 luni. Ordonanța de urgență de pregătește pentru ședința de guvern de mâine. Ministrul a precizat că procedura s-ar putea face la cerere, prin telefon și email.

Florin Cîțu propune amânarea ratelor cu 9 luni. Amânarea s-ar face la cerere, prin telefon și email

Ratele vor fi plătite ulterior și facilitatea va fi disponibilă nu doar pe perioada stării de urgență, ci și după. Potrivit ministrului, cei care apelează la această opțiune nu vor trebui să dovedească că au dificultăți din punct de vedere financiar, chiar dacă au sau nu probleme din cauza epidemiei de coronavirus.

”Nu va fi nevoie din partea clienților de nici un certificat de urgență”, a mai spus Cîțu.

”Am discutat această propunere cu BNR și sistemul bancar. Băncile nu vor avea probleme de finanțare. Nu există nici un fel de limită în ceea ce privește tipul de credit, amânarea se va face doar la cererea clienților. Se va aplica întregului sistem bancar”, a mai declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a mai spus că nu va exista pericolul ca, după încheierea perioadei de grație, clienții să fie obligați să plătească într-o singur lună mai multe rate cumulate.

BNR a aprobat marți măsuri care ar permite sistemului bancar să ia o asemenea decizie fără a le periclita situațiile contabile.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top