Florin Cîțu respinge critice PSD. „România are cea mai mare creștere economică în ultimele 3 luni”

06.06.2020
Florin Cîțu respinge critice PSD. „România are cea mai mare creștere economică în ultimele 3 luni”

Florin Cîțu a ieșit într-o conferință de presă să prezinte rezultatele financiare ale României. Asta după ce PSD a acuzat guvernul că nu va mai fi împrumutat de nimeni și ca au distrus economia. „Finanțele României au fost gestionate prost gestionare de guvernele socialiste”.

Florin Cîțu: România a primit cel mai bun rating de țară și este pe creștere economică prima din Europa

Ministrul Finațelor a ieșit la atac și a demontat criticile PSD, bazându-se pe faptul ca România a primit de la o agenție de rating un semnal pozitiv care demonstrează că guvernul Orban, a făcut ce rebuie.

„Această evaluare vine într-un context dificil, un șoc atât de negativ nu s-a înregistrat de sute de ani, sunt alte țări care au avut retrogradat retringul retrogradat de aceste agenții.”.

Florin Cîțu: Scenariile apocaliptice sunt false

Florin Cîțu a explicat că România are cea mai mare creștere a economiei din toată Europa. „Măsurile pe care le-am luat, șomajul tehnic, IMM Invest, dar ce lami important este că indicatorii de incredere aferenți luni mari semnalează o revenire mare  economiei”.

Ratingul este importan tpentru bănci și pentru toți Românii.

Cheltuielile lunii mai

„Există discuții în spatiul public despre cheltuieli, socialiștii nu plăteau facturi, atunci când am venit în noiembrie un stoc de 3 miliarde de decontare a concediilor medicale. Le-am plătit. Nu evităm deficitul prin neplata facturilor.

O altă metodă a socialiștilor este creșterea de taxe, noi am eliminat multe dintre ele și am abordat o politică fiscală sustenabilă.

Al treilea mod prin care putem finanța deficitul sunt imprumuturile. În luna mai, 8.9 miliarde de lei au fost cheltuieli cu personalul, dar 7.4 milioane de lei reprezintă stimulentul de risc.”.

Florin Cîtu a vorbit în direct de la guvern, România a scăpat de ratingul negativ și tot ceea ce a anunțat agenția arată că tot ce s-a întâmplat, s-a întamplat din cauza guvernelor anterioare.