Connect with us
Formularul unic, soluția ANAF la criza generată de formularul 600

Economic

Formularul unic, soluția ANAF la criza generată de formularul 600

Ca urmare a haosului generat de depunerea celebrului formular 600, Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat modificări radicale. Iată care este propunerea ANAF pentru rezolvarea situaţiei.

După ce Teodorovici a anunţat că se va apela la comasarea celor cinci formulare într-unul singur, iar statul va taxa veniturile estimate, nu pe cele realizate, astăzi ministrul a declarat că a fost găsită o nouă soluţie.

Soluţie care ar urma să rezolve haosul creat printre contribuabili.

Astăzi, ministrul Finanțelor a precizat că va exista un singur formular, iar contribuabilii vor face o singură plată anuală a contribuţiilor.

”Voi face o prezentare publică legată de noul mecanism. Va fi un formular unic, va fi depus o singură dată pe an şi va fi efectuată o singură plată.

Teodorovici a explicat că urmează să facă o prezentare publică a unui nou mecanism de plata la ANAF

Un lucru foarte important este cel al schimbării calităţii de asigurat, care intervine la momentul plăţii şi la momentul depunerii formularului.

Formularul unic va avea şi rubrică dedicată acestui transfer de 2% din impozitul pe venit, ca să nu mai vină fiecare la ghişeu cu, poate, sute de formulare, neştiind dacă CNP-urile sunt ale persoanelor care cu adevărat au dorit să facă acel transfer”, a precizat Ministrul de Finanţe.

Ministrul de Finanţe a precizat că odată cu introducerea noului formular se va rezolva şi problema impozitului pe venit pentru anumite ONG-uri.

„Odată cu noul formular, se rezolvă şi problema aceasta a ONG-urilor sau transferul către ele a unor sume”, a precizat el.

Noul formular va permite şi posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru un anumit ONG, pentru o perioadă de mai mulţi ani.

„O să vedeţi în următoarele zile o schimbare radicală a unui mecanism, poate destul de învechit, la nivelul nostru, al Ministerului de Finanţe, al Fiscului, în general”, a spus ministrul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top