Connect with us
criza economica

Economic

Gheorghe Piperea, fost consilier guvernamental: „Vine criza economică în România!”

Fostul consilier guvernamental Gheorghe Piperea susține că în România va veni criza economică. Marile corporații încep să se retragă din țara noastră, iar unele acaparează domenii tradiționale fapt pentru care românii nu mai au curajul să înceapă afaceri proprii.

Criza economică începe să fie vizibilă. Situația banilor românilor și a corporațiilor din țara noastră

„Sunt simptome ale unei situații economice dificile. Economia noastră e dezechilibrată și nu pentru că avem politci fiscale greșite.

S-a concentrat totul în mâinile a 20-30 de corporații. Asta s-a făcut în ultimii ani. Cel mai îngrijorător este că dizolvările sunt mai multe cu 60% față de perioada similară a anului trecut. Se simte abandonul.

De exemplu, în comerț, se concentrează totul. Ele nu mai lasă loc de o alimentară, de o mică afacere familială. Nu mai există comerțul tradițional. Oamenii preferă să se angajeze în aceste societăți și să-și închidă business-ul.

După toate cifrele publicate de Uniunea Profesoriilor Liberale în 2012, sunt aproximativ 500.000 de persoane care exercită profesii liberale sau independente. Acum sunt cam 1,1 milioane care lucrează în profesii liberale.

Ne lipsește o politică publică, economică, în legătură cu aceste persoane. Coloana vertebrală a societății are de suferit. Mulți se descurcă singuri. Nimeni nu își pune întrebarea cum această independență economică poate fi facilitată.

Sunt domenii care pot da locuri de muncă românilor. Nu ai de muncă, poți deveni o problemă pentru stat pentru că devii asistat”, a declarat Piperea la Antena 3.

„Nu vreau să laud actuala guvernare. Vreau să spun că deficitul bugetar anul trecut era de sub 3%, în limitele impuse de UE.

Putem vorbi despre o contribuție a unui eventual deficit bugetar excesiv la inflație. El însuși, Mugur Isărescu, a spus că până la Paști urmează o inflație de 4%. E vorba pur și simplu de o invitație făcută comercianților să majoreze prețurile.

Un procent de 4% nu a fost decât o chestiune de automatism. Are dreptate Liviu Dragnea când spune că e și vina BNR”, a completat specialistul.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top