Connect with us

Economic

Lia Olguţa Vasilescu reia varianta închiderii Pilonului II de pensii

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reluat luni, într-o discuţie cu uşile închise, posibilitatea renunţării la Pilonul II, pensii private obligatorii.

Ministrul consideră că înfiinţarea acestuia nu a fost o decizie bună, pentru că privaţii nu vor mări pensiile, pe când statul o va face. Ministrul a amintit că PSD le-a crescut pensiile, pe când Băsescu le-a tăiat.

„În 2008 s-a dat posibilitatea celor mai tineri să opteze pentru Pilonul I sau II. Eu vă spun punctul meu de vedere: nu este foarte bine ce s-a întâmplat!

Eu am optat doar pentru pilonul I de pensii şi cred că e cel mai bun lucru

Întotdeauna Statul va veni să completeze pensiile pe când în momentul în care discuţi cu nişte privaţi, situaţia se pune altfel!”, a declarat ministrul Muncii, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

Olguţa Vasilescu a participat luni la sediul Institutului Naţional de Statistică (INS), la o reuniune cu persoanele vârstnice.

Ministrul Muncii a reluat astfel ideea vehiculată anul trecut de fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, potrivit căruia Pilonul II de pensii va dispărea până la sfârşitul lui 2017, urmând să rămână doar Pilonul I şi III (Pilonul de pensii private facultative).

Citeşte şiAnunţ crucial despre pensii. Lia Olguţa Vasilescu explică ce se întâmplă

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu ultimele precizări despre legea pensiilor. Ministrul a explicat că proiectul de lege a fost finalizat în luna octombrie.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat că se fac simulări pe trei formule de calcul pentru a găsi cea mai bună variantă.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an, în 2017, i-am rugat de asemenea să constituie un grup de patru persoane, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările să vină să vadă legea pensiilor, calcule și să lucreze la această lege care îi privește.

Proiectul de lege este finalizat încă din luna octombrie, dar facem simulări pe trei formule de calcul ca să vedem care este cea mai avantajoasă”, a declarat Vasilescu.

1 Comment

1 Comment

  1. ANdrei

    2018-02-28T10:37:37+02:00 at 10:37

    ..Abrogarea pensiilor speciale, respinsă în Senat .Beneficiarii de pensii speciale sint parlamentarii si alti alesi. in numar de184.000 PENSIONARI BURGHEZI PARAZITI care maninca 6,4 miliarde lei din banii nostrii fara nici un fel de merit. Pensiile speciale relizare mereata a PSD de zeci si sute de mii de lei din care se infrupta alesii nu vor disparea niciodata atita timp cit rominii hoti conduc Rominia ( care s-a golit de 3,500.0000 migranti pina acum fiind a 2a migratie dupa Siria) O cauza a migratiei fiind si aceasta nedreptate hotie=pensii speciale si salarii speciale O sa ramina in tara numai parazitii cu salarii si pensii speciale ne mai existind prostii pe care iar parazita

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top