Connect with us
Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Economic

Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Ludovic Orban a anunțat astăzi, 7 mai, că amenzile din starea de urgență au revenit la valoare de dinaintea OUG care le-a mărit valoarea. Această valorea inițială era curpinsă între 100 lei și 5000 de lei.

Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Orban a mai precizat că majorarea amenzilor a avut ca scop creșterea gradului de conformare la reguli. Decizia CCR conform cărora amenzile modificate după OUG nu sunt constituționale va fi interpretată ca o revenire la vechile amenzi, susține premierul.

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca nceconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat premierul.

Orban a mai subliniat și că executivul va face o analiză pentru a vedea dacă se impune un act normativ pentru o eventuală amnistie a celor care au fost amendați în baza OUG declarată neconstituțională de CCR.

„Vom face o analiză a situației plății încasării amenzilor și în funcție de asta vom lua decizia dacă luăm în calcul o amnistie”, a declarat premierul.

Ludovic Orban nu este de acord cu decizia CCR, pe care o consideră a fi o decizie „împotriva ordonii de drept”, dată în favoarea tuturor celor care nu au repectat regulile impuse de autorități.

Vă reamintim că valoarea inițială a amenzilor era cuprinsă între 100 și 5.000 de lei. Ulterior, prin ordonanță de urgență, guvernul Orban a majorat cuantumul amenzilor la 2.000 de lei până la 20.000 de lei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Economic

To Top