Connect with us
Marcel Ciolacu: Parinții ar putea primii liber când stau copii acasă

Economic

Marcel Ciolacu: Parinții ar putea primi liber când stau copii acasă

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților,spune ca joi va fi depus în parlament proiectul de lege care ar acorda zile libere părinților în situațiile de forță majoră. Școlile închise de mâine 11 martie, crează o serie de probleme pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii până vin de la serviciu.

De asemenea locurile de joacă, after school-urile fiind și ele interzise în urma măsurilor luate dă peste cap România și este o situație specială care ar putea veni în sprijinul părinților.

Proiectul de lege mai prevede și că dacă copilul se îmbolnăvește și nu mai are voie să meargă la școală, aceștia își pot lua un tip de concediu medical, încă nedefinit clar cum va fi acesta plătit și ce procent ar urma să primeasca părinții din salariu.

În cazul concediilor medicale normale angajații sunt plătiți cu 85% din salariu dacă boala nu este una gravă și 100% din salariu dacă este vorba de femei gravide sau bolnavi cu boli extrem de grave.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top