Connect with us
Mașini la mâna a doua. Cele mai căutate și vândute autoturisme în 2020

Economic

Mașini la mâna a doua. Cele mai căutate și vândute autoturisme în 2020

Mașini la mâna a doua. Care au fost cele mai vândute autoturisme în 2020 pe piața second hand. Top trei cele mai bine vândute mașini. În 2020, din cauza crizei provocate de apariția coronavirusului s-a înregistrat o scădere a vânzărilor de pe piața auto. Mai puțini români și-au cumpărat mașini, iar cei care au făcut asta s-au orientat, în marea lor majoritate spre autoturisme second hand.

Mașini vândute în 2020

În total, în anul care a trecut au fost înmatriculate aproximativ 900 de mii de mașini second hand și de 7 ori mai puține autoturisme noi. Cei care s-au încumetat totuși să-și cumpere o mașină nouă au mers, în mare parte, pe trei variante.

Autoturisme marca Dacia – 40.000 de mașini noi vândute în 2020, autoturisme marca Skoda și Renault – cu peste 10.000 de mașini vândute.

„Românii au cumpărat aproape toate mărcile de mașini, evident în proporţii diferite. În funcţie de tipul mașinii, în funcţie de dotări, preţurile undeva între 2.000 şi 70.000 euro”, a declarat pentru Observator Nicolae Răgălie, director platformă auto.

Au fost înmatriculate peste 126 de mii de mașini noi şi 381 de mii de mașini rulate din import. De asemenea, alte 547 mii de mașini au fost reînmatriculate anul trecut.

Mașini la mâna a doua vândute în 2020

Cele mai vândute mașini second hand în 2020 au fost Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes Benz si Ford. Conform statisticilor, acestea au fost cele mai căutate mărci în 2020 pe piaţa second hand.

De departe, Volkswagen a fost cea mai căutată marcă de mașină second hand. Volkswagen Golf este responsabil pentru 12.5% din totalul căutarilor de mașini second hand cu preț de pânî în 5000 euro.

În primele luni ale anului au fost înregistrate scăderi pe piața vânzărilor auto, însă au compensat ultimele luni ale anului când a crescut interesul pentru astfel de achiziții.

Având în vedere scăderile din perioada martie-august, în primele zece luni din 2020 înmatriculările de mașini noi în România a înregistrat o scădere generală de 27,9% (97.124 unități).

De asemenea, în primele 10 luni ale anului au fost înmatriculate 313.149 de mașini la mâna a doua, în scădere cu 15,6% față de perioada ianuarie-octombrie 2019.

În funcție de bugetul și dorințele fiecăruia, ofertă a existat, și se pare că și cerere. Tot din categoria second hand, în topul preferințelor s-a situat BMW, Audi, Mercedes Benz și Ford.

Ce să verifici când cumperi o mașină la mâna a doua

Când cumperi o mașină second hand trebuie să fii atent la niște elemente ca să știi că nu ai aruncat banii pe fereastră. Specialiștii recomandă, în primul rând, să verifici motorul. Imediat după trebuie să verifici ambreiajul și cutia de viteze, iar la final trebuie să analizezi caroseria. Indicat este să ceri părerea unui specialist, care să te ajute în evaluarea autoturismului înainte de a face achiziția propriu-zis.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top