Connect with us
Matteo Salvini, care vrea să devină premierul Italiei: Moneda euro este o „eroare”

Economic

Matteo Salvini, care vrea să devină premierul Italiei: Moneda euro este o „eroare”

Matteo Salvini, liderul partidului Liga (fosta Liga Nordului), candidatul la funcția de premier al Italiei, a reafirmat că moneda unică este ‘o eroare’, informează AFP. De asemenea, acesta a afirmat că nu se poate preconiza o ieșire din zona euro.

‘Euro este o eroare, însă eu cred că nu se poate preconiza o ieşire din (zona) euro de o manieră improvizată‘, a declarat liderul extremei drepte italiene, în timpul unei conferinţe de presă la Parlamentul European de la Strasbourg.

Salvini, al cărui partid a obţinut 17,4% din voturi în recentele alegeri legislative din Italia, a subliniat că dacă va prelua conducerea guvernului, după cum speră, el nu va respecta regulile europene dacă le va considera contrare intereselor italienilor, mai ales obligaţia de a ajunge la un deficit public plqafonat la 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Această limită de 3% ‘face parte din regulile europene care au fost impuse’, a criticat Matteo Salvini, care îşi va părăsi locul de eurodeputat pentru a deveni senator de Calabria (sudul Italiei). ‘Dacă este posibil (să fie respectată regula), o voi face (…), însă dacă va trebui, pentru a respecta acest plafon de 3%, să iniţiem disponibilizări sau catastrofe sociale, nu o vom accepta’, a continuat el.

Liderul extremei drepte italiene, aliată a dreptei conduse de Silvio Berlusconi, şi-a reiterat intenţia de a renegocia tratatele europene şi regulile ‘care au repercusiuni negative asupra vieţii italienilor’.

‘Dacă nu vom reuşi (să facem aceasta), atunci nu exclud nicio posibilitate, însă o ieşire improvizată din zona euro nu este de dorit şi aceasta nici nu este de fapt ceea ce ne dorim‘, a nuanţat Salvini, evocând o reflecţie asupra ‘unui plan B’.

‘Dacă se doreşte ca Italia să rămână în UE, trebuie de asemenea să se ţină cont de interesele italiene’, a insistat Salvini.

CITEȘTE ȘI: EURO, prag critic în raport cu moneda naţională. Care este anunţul BNR

Klaus Iohannis, anunț important despre trecerea României la moneda euro!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top