Connect with us
Medicii de familie vor primi stimulentul de risc de 2500 de lei. Proiect adoptat în Senat

Economic

Medicii de familie vor primi stimulentul de risc de 2500 de lei. Proiect adoptat în Senat

Medicii de familie se numără și ei printre cei care vor primi stimulentul de risc de 2500 de lei. Proiectul a fost adoptat în Senat și urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Medicii de familie vor primi stimulentul de risc de 2500 de lei. Proiect adoptat în Senat

Acest stimulent de 2500 de lei se acordă medicilor, personalului medico-sanitar, paramedical, dar şi cel auxiliar, implicat în transport, echipare, evaluare, diagnosticarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus.

„Proiectul are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri în vederea decontării din fonduri europene a cheltuielilor cu echipamente medicale, dispozitive medicale, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, echipamente de transport specializat, echipamente pentru decontaminare şi suport triaj, containere de logistică medicală, formaţiuni medicale mobile diagnostic şi tratament utilizate la combaterea răspândirii coronavirusului COVID-19.

De asemenea, se prevede acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în trransportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şli tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, pe perioada stării de urgenţă. Din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de sănătate sau după caz, de la bugetul de stat. Stimulentul de risc se acordă tuturor medicilor de familie”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul tebuie să treacă și de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. Momentan el a fost adoptat de Senat. Bugetul care a fost alocat pentru plata acestui stimulent de risc este de 120 de milioane de euro și acoperă 75.000 de beneficiari, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Fondurile ar putea fi suplimentate dacă este necesar, conform spuselor ministrului într-un interviu la Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top