Connect with us
Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție

Economic

Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție și ar putea genera o penurie de produse. Aeastă afirmație vine în urma unui proiect PSD care a fost deja aprobat de Senat.

Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție

Florin Cîțu susține că plafonarea prețurilor la alimente și medicamente nu este o decizie deloc bună și ar putea genera mari lipsuri. „Dacă am interveni asupra prețurilor și le-am bloca, la alimente și medicamente, probabil vom avea o problemă de aprovizionare. Ce am eu oficial nu îmi arată o explozie a acestor prețuri. A plafona astăzi prețurile ne-a putea duce la o penurie de produse”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu este de părere că o creștere excesivă a deficitului, peste 10%, creează probleme de finanțare, iar statul nu are bani să susțină eventualele măsuri necesare.

„A crește deficitul la 10% îți creează o problemă de finanțare, degeaba spunem tuturor că dăm câte 1000 de euro, dacă nu îi ai. Bani ai din taxe și din împrumuri. De asta trebuie să fim foarte atenți. Putem să creștem deficitul, dar vom avea o problemă de finanțare. Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a declarat Cîțu, în direct la Digi24.

Ministrul speră că economia își va reveni rapid după ce trece criza coronavirusului. „Poate într-o lună două să termină cu această probemă și vom avem un șoc pozitiv rapid. Eu merg pe acest scenariu, să avem o revenire rapidă. Nu am semne care să îmi arate că nu păstrăm capacitatea de producție. Sunt optimist că putem să revenim poate la fel de puternic cum am căzut. Eu cred într-o revenire în V”, a completat Cîțu.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

  1. MIOARA

    2020-04-03T11:31:17+03:00 at 11:31

    Ia tăiați voi pensiile speciale, să vezi cum scade deficitul, că tare mai țineți cu dinții de ele.

  2. Nelu

    2020-04-02T20:27:32+03:00 at 20:27

    Când a făcut domnul ministru ultima oara cumpărături, cunoaște preturile la alimente

  3. Cristian

    2020-04-02T19:54:45+03:00 at 19:54

    Cine l-o fi pus si pe asta „Ministrul Finantelor”!?! Intr-o economie reala posibil vag sa aibe dreptate dar ca sa-l aduc cu picioarele pe pamant tara in care este domnia sa este preponderent o tara de consumatori unde cuvantul „economie” este raportat strict la taxe, impozite, accize si imprumuturi! Ceea ce reusim ca tara sa producem nu acopera nici 20% din consumul intern! De 30(trei zeci) de ani s-au chinuit sa farame, fure, doneze, cam toti politrucii ce-au venit la putere, ceea ce se dorea a fi economie! Plafonarea preturilor este o solutie daca te gandesti sa furati voi mai putin din cele 3 miliarde de Euro fonduri ce-o sa le accesati de la Uniunea Europeana, atunci puteti contrabalansa deficitul in favoarea mari majoritati ce n-au veniturile voastre ametitoare. E simplu cel ce depaseste pretul impus n-o sa aibe succes la distributie nefiind cerere pentru produsele lui supraapreciate conjunctural. Doar pentru ca ai cap domnule „Ministru” nu inseamna ca nu mai poti spera sa-ti vina si mintea! Multe succesuri in vremurile ce-or urma!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top