Connect with us
Normele pentru amânarea plății ratelor a fost publicată în Monitorul Oficial

Economic

Normele pentru amânarea plății ratelor a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a confirmat faptul că de astăzi, românii pot apela la amânarea plății ratelor, normele fiiind publicate în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut într-un conferință de presă în această seară.

Normele pentru amânarea plății ratelor a fost publicată în Monitorul Oficial

De astăzi românii care doresc își pot amâna plata ratelor la bancă pentru o perioadă de cel mult 9 luni. Normele au fost publicate în Monitorul Oficial.

Iată principalele declarații ale Ministrului de Finanțe Florin Cîțu:

  • Românii care își plătesc restanțele la momentul în care fac cererea pentru amânarea ratelor pot să beneficieze de această facilitate. Începând de astăzi românii pot să solicite amânarea ratelor
  • Ordonanța cu ajutorul de stat a fost aprobată săptămâna trecută, intrăm în linie dreaptă. Pentru capital de lucru de poate ajugne până la 5 milioane de lei, pentru investiții se poate ajunge până la 10 milioane de lei. Se poate opta și pentru capital de lucru si pentru capital de ivnestitii. Dobânzile sunt subvenționate 100% de statul român.
  • Am prezentat rectificare bugetară pentru acest an. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Vreau să menționez că vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin un miliard de lei.
  • Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor, dar și o scădere a veniturilor. Deficitul crește semnificativ, iar asta înseamnă și o finanțare mult mai complicată. În acest context ne uitîm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentur tot anul. Pe partea de venituri: companiile care au astăzi activitate și pot să plătească la buget contribuții ar trebui să o facă. Noi vom transmite înapoi în economie acești bani.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top