Connect with us
Orban: Alocațiile NU se dublează de la 1 august: „Nu sunt bani în buget”, cresc cu 15%

Economic

Orban: Alocațiile NU se dublează de la 1 august: „Nu sunt bani în buget”, cresc cu 15%

CCR a dat zilele trecute o decizie prin care obligă guvernul să dubleze alocațiile, după ce chiar executivul a contestat legea la Curtea Constituțională a României. Alocațiile ar trebui să fie majorate de la 1 august de la 150 de lei, la 300, dar Ludovic Orban, a declarat ieri că nu există bani în buget.

Alocațiile nu se dublează de la 1 august, cresc cu 15%

Premierul României a declarat ieri într-o conferiță de presă că guvernul nu va majora alocațiile pentru că nu există bani în buget. Reacția PSD, inițiatorul legii care dublează alocațiil de la 150 de lei, la 300,  a declarat prin președintele interimar, Marcel Ciolacu, că va depune o moțiune de cenzură împotriva executivului dacă nu aplică legea adoptată de parlament.

Orban a declarat că alocațiile au fost dublate în 2019 și că România nu își permite în acest moment să mărească alocațiile la 300 de lei. Cheltuiala ar fi de peste 6 miliarde de lei pentru această măsură, dar banii în buget nu există.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Creșterea alocațiilor va fi constantă, dar nu dublată

Orban a declarat că alocațiile vor fi mărite, dar nu nu dublate. Ci guvernul va aplica creșteri constante, prima fiind de 15%.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

PSD a luat „foc” când a aflat decizia guvernului

Marcel Ciolacu, liderul PSD a declarat că dacă guvernul nu va dubla alocațiile de la 1 august, Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. Apostol Mirela

    2020-07-22T04:08:50+03:00 at 4:08

    Ar putea guvernul sa impoziteze pensiile speciale si asa ar fi bani pentru majorarea pensiilor si dublarea alocatiilor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top