Connect with us
Pensionarii care își cresc nepoții primesc 650 în plus la pensie. Proiectul a fost adoptat de Senat

Economic

Pensionarii care își cresc nepoții primesc 650 în plus la pensie. Proiectul a fost adoptat de Senat

Luni, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede ca bunii care își cresc nepoții să primească 650 de lei în plus la pensie. For decizional este Camera Deputaților.

Pensionarii care își cresc nepoții primesc 650 în plus la pensie. Proiectul a fost adoptat de Senat

Potrivit proiectului de lege trecut tacit de Senat, bunicii pot primi 650 de lei indemnizaţie dacă își îngrijesc nepoţii în vârstă de până la 2, respectiv 3 ani, ai cărui părinţi s-au întors la locul de muncă. Concomitent cu indemnizația pentru bunici, mama va încasa stimulentul de inserţie, reglementat de legislaţia în vigoare, tot de 650 de lei, potrivit proiectului.

Indemnizaţia pentru creşterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a unuia dintre bunici, însoţită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relaţia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul şi acordul părinţilor”, se arată în expunerea de motive.

Cererile pentru indemnazația de nepot se vor depune la primăria localității unde îşi are domiciliul solicitantul (bunica/bunicul care intenționează să își crească nepotul).  Indemnizaţiae stabileşte începând cu data depunerii cererii şi încetează odată cu încetarea dreptului la stimulentul de inserţie primit de mamă.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, iar for decizional este Camera Deputaţilor.

Cei care au inițiat acest proiect de lege consideră că este mult mai bine ca un copil să fie crescut în sânul familiei până la vârsta de 3 ani, decât să fie lăsat la creșă.

Citește și: Curs valutar 11 februarie 2020. Euro explodează astăzi

Citește și: Furtuna violentă care a făcut ravagii în Europa de Vest ajunge în România. Cum se schimbă vremea în următoarele zile

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top