Connect with us
Președintele Klaus Iohannis, noi declarații importante pentru români

Economic

Președintele Iohannis cere un bonus de 500 de euro pentru medicii care tratează pacienți cu COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că vrea să ofere un bonus consistent de 500 de euro pe lună medicilor care trateazp pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Președintele Iohannis cere un bonus de 500 de euro pentru medicii care tratează pacienți cu COVID-19

Iohannis a anunțat astăzi că a solicitat guvernului să găsească soluții pentru ca medicii și personalul medical care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus să primească lunar un bonus consistent.

”Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus Iohannis într-o ședință cu administrația.

Președintele le-a transmis tutuor că își dorește să rezolve această problemă rapid.

”Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autorități centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație, cum vreau să știți că am toată încrederea că autoritățile locale, împreună și coordonate de autoritățile centrale, vor rezolva problemele care apar și în alte zone. Este extrem de important să fim fermi, să reacționăm rapid, să dăm toate informațiile necesare specialiștilor, dar și populației. Vă solicit tuturor să aveți o comunicare rapidă, eficientă și transparentă”, a mai spus Iohannis.

VIDEO. Declarația președintelui Klaus Iohannis

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. muiu

    2020-04-02T19:02:38+03:00 at 19:02

    atata iau iei spaga pe ora…fara sa mai fie si coronavirus

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top