Connect with us
Prețurile de pe litoralul românesc explodează. Cât ne va costa o vacanță la mare anul acesta

Economic

Prețurile de pe litoralul românesc explodează. Cât ne va costa o vacanță la mare anul acesta

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor și a afectat mai multe domenii. Unul dintre domeniile care au înregistrat cele mai mari pierderi este turismul. Din punct de vedere economic, câștigurile au fost, pentru o perioadă, la zero, iar acum a sosit timpul ca reprezentanții să recupereze tot ce au pierdut. Din primele informații, se pare că prețurile ar fi crescut semnificativ după această perioadă dificilă și o vacanță pe litoralul românesc prevede costuri enorme, în comparație cu alte destinații turistice.

Prețurile de pe litoralul românesc explodează. Cât ne va costa o vacanță la mare anul acesta

Perioada de relaxare a adus și deschiderea sezonului turistic. Astfel, oamenii pot merge din nou la plajă, ceea ce i-a bucurat foarte tare, dar vor trebui să respecte mai multe reguli impuse de autorități. Aceste reguli nu vor reprezenta decât un avantaj, ci vor aduce și costuri enorme în pentru turiști.

Sezonul estival nu a început de la 1 mai, când, de obicei, numeroși români mergeau la mare, la fel și în zilele următoare ale lunii. Astfel, hotelierii vor trebui să recupereze banii pierduți, iar modalitatea găsită de ei este creșterea prețurilor. Ioan Băsea, expert în turism, a declarat că analizele și calculele efectuate au indicat că o vacanță în Grecia sau Bulgaria este mai ieftină decât în România.

El susține că hotelierii vor găsi explicații pentru măririle ce vor urma. Astfel, una dintre ele ar fi teama românilor de a pleca în afara țării și limitarea la excursiile în țară, mai ales că tichetele de vacanță sunt valabile doar în România. În plus, ei se vor baza și pe distanțarea socială, care implică mai puțini turiști și mai multe locuri libere.

Un alt argument al reprezentanților acestui domeniu ar fi și cheltuielile pentru dezinfectarea constantă a hotelurilor, teraselor și oricărui spațiu în care vor avea acces turiștii, acțiuni întreprinse de orice țară cu activitatea turistică.

Oamenii se tem să plece la distanţă mare, şi atunci vor merge prin România, iar litoralul va fi full. Repet, preţurile nu se vor diminua. Mai ales că hotelierii vor spune că, din cauza condiţiilor de distanţare socială, pot vinde mai puţine locuri. Un alt argument al lor va fi şi faptul că sunt obligaţi să facă o serie de investiţii legate de păstrarea igienei în hoteluri. Numai că uită că acelaşi lucru îl fac şi hotelierii din Bulgaria sau Grecia.”, a declarat Băsea.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Patrascu Camelia

    2020-06-04T13:31:56+03:00 at 13:31

    Cu siguranta, e momentul scoaterii camasii, prilej cu care romanii vor fi luati cu asalt nu de alta dar nu au incotro, acum e momentul comerciantilor. Bravo baieti, proasta calitate, prost pret. Anul asta ii mai vedeti dar de la anul o sa mirositi urmele caci vor pleca in masa pe litoralul vecinilor nostri care pe langa bani, va exista respect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top