Economic

Prețurile explodează la mare, după 1 iulie. Cât va costa un șezlong

Prețurile o iau razna la mare, după data 1 iulie. Regulie pe care trebuie să le respecte toți agenții economici sunt principalul motiv pentru creșterea prețurilor, spun aceștia. Din 1 iulie intrăm oficil în sezonul estival și stațiunile de pe malul Mării Behre vor fi pline de turiști dornici să se relaxeze după multe luni de stat în casă. Din păcate, toși cei care vor merge să își petreacă vacanța pe litoralul nostru vor fi nevoiți să scoată sume frumoase din buzunar.

Prețurile explodează la mare, după 1 iulie. Cât va costa un șezlong

Cei mai mulți proprietari de pensiuni, hoteluri și restaurante încearcă în această perioadă să recupereze ce au pierdut, așa că prețurile pe litoral nu au nicio șansă să fie cât de cât rezonabile. Deja primii turiști care și-au făcut curaj și aumers la mare în a doua jumătate a lunii iunie se plâng de prețurile foarte mari pe care au fost nevoiți să le plătească atât pentru cazare cât și pentru mâncare.

Prețurile cazărilor vor crește cu aproximativ 20-30% în luna iulie față de luna precedentă. Acestea vor culmina în weekend-uri, când pe litoral este mare aglomerație. Pentru două nopți de cazare la un hotel din Mamaia poți plăti între 500 de lei și 4000 lei la un hotel exclusivist.

Nici când vine vorba despre șezlonguri lucrurile nu stau grozav. Din cauza distanțării sociale, pe plajă vor fi poziționate mai puține șezlonguri decât în mod normal, așa că toți comercianții cresc prețurile pentru a avea aceleași câștiguri. Astfel, dacă în luna iunie un șezlong în Mamaia costă 40 de lei, de la 1 iulie prețul va sări la 60 de lei / zi. Există și cazuri extreme, binecunoscute deja, în care turiștii au fost nevoiși să plătească chiar și 200 de lei pe un șezlong, în zonele exclusiviste din Mamaia.

După data de 1 iulie restaurantele rămân în continuare închise, având în vedere că următoarea etapă de relaxare a fost amânată din cauza numărului mare de infectări. Turiștii pot mânca la terase, unde prețurile sunt de asemenea destul de mari, având în vedere că numărul persoanelor care pot ocupa o terasă este unul destul de mic, în comparație cu numărul de oameni dintr-un restaurant închis.

Vezi comentarii

  • prost e ala care da nu ala care cere Litoralul ar trebui boicotat ca sa-i aducem pe proprietari cu capul pe pamant Fiind prosti si lacomi nu realizeaza ca avind preturi mari fac turism numai de week-end in restul timpului se vaita si cer facilitati de la stat

Share
Scris de
Cristina Bosioc