Connect with us
Programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete: 600 lei pentru fiecare elev

Economic

Programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete: 600 lei pentru fiecare elev

Ministerul Educației vine în sfârșit cu o soluție concretă pentru copiii care nu au acces la internet și nici telefoane pentru a participa la lecțiile online. Până astăzi o mulțime de știri vorbeau despre discriminarea copiilor din mediile defavorizate. Școala online nu a putut fi accesată de toți copiii din România în contextul pandemiei de coronavirus.

Programul Ministerului Educației de cumpărare de laptopuri și tablete: 600 lei pentru fiecare elev

Ministerul Educației a pus la punct un program prin care fiecare copil din țară să aibă acces la internet. Astfel, autoritățile vor oferi 600 lei fiecărui elev pentru procurarea de tablete și laptopuri cu internet. Acest proiect vizează cei 250.000 de elevi care nu au acces la cursurile online.

Ministerul Educației dorește să achiziționeze 250.000 de tablete și laptopuri folosind 150 milioane de lei pentru elevii care nu au cum sa acceseze orele online. Fiecărui elev i se va aloca în medie suma de 600 lei, dacă totalitatea fondurilor solicitate din fondul de rezervă ale Guvernului vor fi folosiți pentru această achiziție, conform Edupedu.ro.

Nota de fundamentare a proiectului conținea următoarele informații:

„Numărul estimat de elevi din medii defavorizate pentru care este nevoie să se achiziționeze dispozitive electronice cu conexiune la internet în vederea facilitării proceselor didactice la distanță este de 250.000. Pentru a realiza achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet pentru o parte dintre elevi, este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 150 de milioane lei.”

Laptopurile și tabletele o să aibă conexiune la internet și vor ajunge la unitățile de învățământ de stat. Device-urile vor fi folosite la ”facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat”.

Achiziția se va face de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, la solicitarea Ministerului Educației conform fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene.

Monica Anisie a precizat că “250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme.”

2 Comments

2 Comments

  1. dorel badiu

    2020-05-06T20:12:09+03:00 at 20:12

    ,,Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!”
    https://www.facebook.com/dore.badiu.7/posts/898094720700806 ;

    • Ispas elisabeta

      2020-05-06T20:32:43+03:00 at 20:32

      Va rog domnilor cu pensii speciale faceti o milostenie la cei N evoias acum in al12-lea ceas din economiile dv sa nu va mustre constiinta ca tot de la părinți lor ati economisit,va multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top