Economic

Restaurantele și cafenelele se redeschid, schimbări majore cu care greu te obișnuiești

Restaurantele și cafenelele, barurile și locațiile de luat masa sau petrecut timpul s-ar putea redeschide de la 1 iunie, după părerea lui Dragoș Anastasiu. Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane avertizează că vor fi schimbări majore care vor fi greu de înțeles sau obișnuit.

Ce se schimbări majore vor fi în restaurantele și cafenelele din România

Ridicarea restricțiilor a fost anunțată de președintele României într-o conferință din presă. Conform declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, din 15 mai românii recapătă libertatea, dar nimic nu va mai fi la fel. Asta spune și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care a dat detalii despre cum ar putea arăta o vacanță la mare.

Citește și: Raed Arafat: Nu vă faceți planuri de vacanță. Nici vorbă de mall-uri deschise

Hotelurile nu au fost niciodată închise pe durata restricțiilor, toate unitățiile de cazare au rămas deschise, dar fară clienți. România are două sezoane în care turismul explodează, vara și iarna. Dragoș Anastastiu spune că este posibil ca la mare să nu mai avem voie sa ne înghesuim unul lângă altul, iar mâncarea la aceeași masă cu toata familia, nu va mai fi posibilă.

Adio, „liptul” meselor după 15 mai

Limitările oficile încă nu le știm, tot ce este clar este că Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avertizat că nunțile nu vor mai putea avea sute de invitați. „Răsfățurile” de altă dată vor trebui lăsate deoparte.

Anastasiu apreciează că industria si pregătește din timp pentru deschidere și susține că foarte multe unități precum restaurante sau cafenele se pregătesc cu soluții dezinfectante, cu zone de separare și mese mult ma mici.

La hotel, da, dar altfel

Hotelurile vor adapta și ele spațiile de desfăsurare a activității și modul în care sunt tratați clienții. Anastasiu a spus să nu ne mai așptăm la servirea de altă dată. De exemplu micul dejun cu bufed suedez nu va mai fi permis și cel mai probabil se va adopta servirea la masă.

De asemenea în restaurante mesele nu vor mai putea fi unite și nici prea mute persoane la un loc. Așadar, posibil ca servirea mesei în cameră să fie o soluție pentru moment.

Anastasiu spune că dezinfectarea va fi făcută mult mai intens după fiecare client carea trecut pe la un restaurant sau o cafenea.

Acest articol a fost actualizat la: 26 aprilie 2020 23:00

Vezi comentarii

  • Da ți drumul.la oameni sa muncească, nu sa umble aiurea pe străzi...,! Marketurile funcționează, fast food, magazine , da ți drumul.la toți...! Când ne mai platim datoriile , sau ajungem in strada...!

  • Oameni buni treziti-va!
    Virusul ăsta este unul că toate cele care produc o boală obișnuită, o viroza, și este mai gravă la cei care au probleme medicale cronice, că orice viroza.
    Gândiți puțin, la ora asta, în Suedia, unde lumea nu e arestata la domiciliu, sunt 2193 de decese la o populație de 10 milioane jumate de locuitori .
    În Italia, Spania, Marea B ritanie , Romanica, unde oamenii SUNT în pușcărie de peste 40 de zile, decesele SUNT mai multe, procentual la numărul de locuitori.
    De exemplu, romanica, colonia UE, are 619 decese, autoritățile straduindu-se să ajungă la 1000, așa cum au prognozat în martie, din 15 martie.
    Cât este procentul de decese la 20 de milioane de locuitori, comparativ cu Suedia, unde nu a existat pușcăria?
    Calculați fiecare, și vedeți manipularea, distrugerea țării și inducerea unei psihoze globale, care nu înțeleg ce urmărește!

      • Buna seara,
        Noi nu cenzuram comentariile chiar daca sunte negative, ne asumam, corectam si va multimim ca ne atrageti atentia.

        Suntem oameni, ne mai scapa :)

  • Toate vor fi bune daca se vor respecta, de fiecare individ, masurile de protectie virala, atat personala, cat si in mediul in care traim.

    • daca ai scrie corect si daca ai fi..politicos.. te-as crede Dle Doctor..." se vor respecta, de (DE CATRE) fiecare individ (PERSOANA Dle individ)....."

    • Virusul se va opri doar atunci cand se va ajunge la imunizare de turma prin imbolnavirea unei mari parti din populatie. Din fericire, nu este un virus atat de letal pe cat se spune (e la nivelul unei epidemii de gripa mai severa, cum a fost gripa asiatica prin anii 1950; poate nici atat - asta nu o spun eu, ci oameni care se pricep, ca Anders Tegnell, epidemiologul sef din Suedia); cei mai multi care il iau nici macar nu stiu ca l-au avut. Intr-adevar, cei mai in varsta si cu probleme de sanatate au sanse mai mari sa faca forme grave ale bolii si sa moara; pe de alta parte nu am prea multa incredere nici in cifrele oficiale... daca cineva moare de cancer, infarct sau mai stiu eu ce si a avut si viroza chineasca, cea din urma e trecuta la cauza decesului.