Connect with us
S-au redeschis saloanele de înfrumusețare, ce reguli sunt din 15 mai

Economic

S-au redeschis saloanele de înfrumusețare, ce reguli sunt din 15 mai

Saloanele de înfrumusețare s-au redeschis de astăzi 15 mai, dar clienții trebuie să îndeplinească o serie de reguli pentru a se putea duce la coafor și frizerie. Din 15 mai salaoanele primesc clienții doar pe bază de programare. Atât ei cât și saloanele respectă regulile de mai jos.

Ce trebuie să faci pentru a te programa la coafor sau frizerie?

Saloanele de cosmetica, coafor, frizerie și alte proceduri s-au deschis oficial de astazi 15 mai. Toți clienții care doresc să se ducă la acestea trebuie să aibă programare și să ajungă exact la ora programată.  De asemenea de astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, chiar și în interiorul salonului.

Angajații salonului de înfrumusețare trebuie să poarte mască și mănuși de protecție și să nu permită accesul a mai mult de jumătate din numărul de clienți din capacitatea coaforului sau frizeriei la care mergeți.

După fiecare client scaunul, scafa, foarfeca și alte instrumente folosite trebuiez dezinfectate, iar timpul de primire al următorului client să fie de minim 15 minute pentru ca biocidele să-și producă efectul.

În cazul procedurilor cosmetice, regulile sunt ceva mai stricte, toate aparatele trebuie dezinfectate cu biocide, după fiecare client, nu sunt permise proceduri cosmestice avansate cum ar fi „procedura vampir”.

Ce proceduri sunt permise din 15 mai în saloanele de înfrumusețare?

Saloanele de înfrumusețare, coafoarele, frizeriile, cosmeticienele, manichiuristele și alte tipuri de activități din salon au permisiunea din 15 mai să facă următoarele proceduri:

  • Frizerie, tuns, barbă, sprâncene
  • Coafor, tuns, vopsit,  coafură
  • Cosmetică, pensat, măști faciale, epilat, tratamente cosmetice non invazive
  • Manichiură și pedichiură, sunt permise unghiile false, curățarea cuticulelor unghiilor

Reamintim că este absolut obligatoriu purtarea măștii de protecție pentru orice ieșire din casă și în interiorul oricărei locații, chiar și în timpul procedurilor din saloanele de înfrumusețare.

Clienții care văd ca salonul l-a care se duc nu respectă procedurile de mai sus, sunt sfătuiți să nu intre în salon și să alerteze autoritățile la 112.

Autoritățile au anunțat că vor face controale cât mai frecvente în următoarea perioadă, pentru a se asigura că toate saloanele respectă procedurile și atât coafurile și frizeriile sau clienții vor fi amendați drastic dacă încalcă regulile din starea de alertă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top