Connect with us

Economic

Se dă lege pentru români! CINE PRIMEȘTE BANI ca să nu fie executat de bănci

Un proiect inedit a apărut în presă și va fi supus dezbaterii publice. Statul vrea să acorde bani românilor pentru rata de la bancă, însă doar anumiți salariați ar putea beneficia de această lege.

O propunere legislativă discriminatorie?

Deputatul Mihai Weber, care face parte din partidul aflat la guvernare, a inițiat o propunere legislativă prin care polițiștii și cadrele militare să poată folosi suma compensatorie acordată pentru chirie și pentru achitarea ratei pentru achiziția unei locuinței, scrie România TV.

„Poliţiştii şi militarii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestor instituţii, fie că este vorba despre poliţiştii şi militarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

CITEȘTE ȘI: ATENTAT la sănătatea românilor? Ce se întâmplă cu MEDICAMENTELE. Doar 20 dintre ele…

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ trist despre pensii şi salarii

Guvernul României îi ameninţă cu instanţa pe medici după greva Sanitas

Moțiunea de cenzură contra Guvernului Tudose a picat, dar Liviu Dragnea primește o lovitură de la CCR! Ce au decis magistrații

E vorba și de Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie sunt cadre cu o pregătire profesională specifică şi acceptă desfăşurarea activităţii lor în condiţii speciale, atât sub aspectul riscurilor implicate, programului individualizat, confidenţialităţii, respectării mai multor obligaţii şi incompatibilităţi”, potrivit expunerii de motive, citate de Mediafax.

„Astfel, prin prezenta iniţiativă legislativă propunem ca suma compensatorie acordată cu titlu de chirie cadrelor vizate să poată fi utilizată de către acestea fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracţiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziţia unei locuinţe.

În considerarea realităţilor contemporane vizând deficitul de cadre şi plecarea acestora din sistem (pensionări masive), opinăm că este necesar un set de măsuri pentru loializarea acestui acestui personal”, precizează deputatul PSD.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător are dreptul la o compensaţie pentru chirie sau plata ratei/fracţiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziţionării unei locuinţe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază”, prevede textul normativ.

„Cadrele militare în activitate numite în prima funcţie sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care îşi au domiciliul şi care nu deţin locuinţă proprietată personală în acea garnizoană, nici ei şi nici soţiile sau soţii acestora, în situaţia în care nu li se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie sau plata ratei/fracţiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziţionării unei locuinţe, în cunatum de până la 50% din solda lunară”, potrivit textului legislativ.

„Efectele concrete ale acestei iniţiative legislative sunt eminamente pozitive, deoarece cadrele sunt loializate suplimentar faţă de angajatorii lor, cu atât mai mult acum, în contextul pensionărilor masive din sistem şi a sporirii îndatoririlor ce ne revin în calitate de stat membru UE”, susţine Weber.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top