Connect with us
Se pregătește redeschiderea restaurantelor. Premierul se întâlnește astăzi cu reprezentanții HoReCa

Economic

Se pregătește redeschiderea restaurantelor. Premierul se întâlnește astăzi cu reprezentanții HoReCa

Premierul Ludovic Orban se întâlnește astăzi cu reprezentanții HoReCa, la ora 15:00, la Palatul Victoria. La această întâlnire vor lua parte și ministrul Sănătății Nelu Tătaru, ministrul Economiei Virgil Popescu și ministrul de Interne Marcel Vela, potrivit Biroului de Presă al Guvernului.  Reprezentanții HoReCa speră că vor obține o dată cât mai apropiată pentru redeschiderea restaurantelor. Situația pe plan național se menține însă critică, bilanțul din ultimele 24 d eore indicând 450 de noi infectări.

Se pregătește redeschiderea restaurantelor. Premierul se întâlnește astăzi cu reprezentanții HoReCa

Premierul Ludovic Orban a precizat miercuri seară într-un interviu televizat că data la care restaurantele vor fi redeschise va fi hotărâtă în funcție de stiuația epidemiologică din țară. Dacă este să ne ghidăm după numărul de cazuri noi înregistrat în ultimele 24 de ore, sunt slabe șanse ca reprezentații HoReCa să aibă câștig de cauză la întâlnirea de astăzi.

“Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive (…) Mâine, o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a precizat Ludovic Orban miercuri, în cadrul unei emisiuni la TVR, conform Agerpres.

Urmează controale serioase la terase

Premierul a ținut să precizeze că în perioada următoare vor fi efectuate controale serioase, pentru că este evident faptul că în foarte multe locații nu se respectă regulile esențiale impuse de autorități. Vor fi date amenzi consistente pentru a încerca o redresare a comportamentului pe care îl au angajații multor terase și localuri, dar și a clienților care tratează pandemia cu superficialitate. În contextul actual momentul în care va avea loc redeschiderea restaurantelor pare a fi departe.

“Este suficient să te duci pe plajă, să te duci pe terasă, într-un în loc public şi să vezi că foarte mulţi nu respectă regulile. În condiţiile acestea, evident că a crescut numărul de cazuri şi este evident că trebuie să mobilizăm din nou toate autorităţile care au atribuţii de control, pentru a începe să dea amenzi, pentru a impune conformarea agenţilor economici, conformarea cetăţenilor la respectarea regulilor. Asta nu o facem că vrem noi, o facem pentru că pur şi simplu este obligatorie pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor. Trebuie date amenzi, dacă nu se respectă regulile (…) Vă spun sincer, până acum am mizat pe implicarea actorilor instituţionali şi a companiilor, pentru că nu putem noi controla toate terasele de exemplu, nu putem controla toate magazinele din România. Nu avem cum şi atunci este normal să fie cointeresaţi toţi actorii economici în respectarea acestor reguli”, a precizat Orban.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top