Connect with us
Se redeschid terasele de la 1 iunie și plajele din 15 iunie. OFICIAL, regulile însă sunt dure

Economic

Se redeschid terasele de la 1 iunie și plajele din 15 iunie. OFICIAL, regulile însă sunt dure

Terasele și grădinile de vară se vor redeschide pe 1 iunie 2020, conform tot mai multor autorități și personaje de renume. Raed Arafat, Marcel Vela, Nelu Tătaru și chiar premierul Ludovic Orban au tot vorbit despre redeschiderea teraselor, însă regulile vor fi dure.

În primul rând la o masă nu vor putea sta mai mult de 3 persoane, iar distanța dintre mese trebuie să fie de cel puțin 1.5 metri. O altă noutate este că nu vom putea merge prin centrul vechi sau locurile în care se află terasele și să ne așezăm pur și simplu. Se va putea ocupa o masă pe terasă doar cu o rezervare în prealabil, conform lui Nelu Tătaru.

Când se redeschid terasele și regulile pe larg?

Autoritățile se străduiesc să redeschidă terasele în aer liber și reglementează clar care sunt obligațiile comercianților, dar și ale clienților. Ce se știe clar din regulile din stabilite de autorități:

  • Distanțarea socială între mese trebuie să fie de minim 1.5 metri
  • La masă trebuie să fie maxim 3 persoane
  • Masca de protecție este obligatorie, excepție fiind terasele cu suficient spațiu în aer liber
  • Vor fi deschise doar teresaele care au loc afară, suficient și nu sunt foarte apropiate precum cele din centrul Vechi din București, acolo probabil că se va aproba deschiderea pe rând a teraselor
  • Petrecerile în număr mare de persoane la terase  nu va fi posibil de la 1 iunie 2020, data oficială de redeschidere a teraselor
  • După fiecare client, comerciantul trebuie să dezinfecteze cu biocide masa folosită de clienți

Redeschiderea teraselor este posibilă datorită faptului că numărul de pacienți infectați s-a stabilizat și chiar Raed Arafat a afirmat că ar putea fi redeschise mall-urile, dacă continuăm să respectăm regulile și ținem cont de sfaturile autorităților.

La plajă din 15 iunie

Un alt subiect de larg interes pentru români este mersul la plajă, fie la mare, fie la strand. Acesta va putea fi posibil din 15 iunie conform lui Nelu Tătaru, dar cu aceleași reguli de respectare a distanțării sociale și purtarea măștii de protecție. Excepție face baia în mare unde nu este necesară.

De asemenea copiii până în 5 ani nu trebuie să poarte mască de protecție.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top