Connect with us
Șomajul tehnic se prelungește până la data de 1 iunie. Ce măsuri a anunțat azi Guvernul Orban

Economic

Șomajul tehnic se prelungește până la data de 1 iunie. Ce măsuri a anunțat azi Guvernul Orban

Astăzi, 14 mai, guvernul Orban a anunțat o serie de noi măsuri care vor fi valabile în starea de alertă. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că șomajul tehnic va fi prelungit până la data de 1 iunie, iar părinții vor avea zile libere până pe 12 iunie.

Șomajul tehnic se prelungește până la data de 1 iunie. Ce măsuri a anunțat azi Guvernul Orban

Raluca Turcan a anunțat că guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență pentru prelungirea unor măsuri de sprijin, care vor fi valabile pentru o perioadă limitată și doar în unele domenii.

În ceea ce privește protecția socială, vicepremierul a anunțat prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare, printre aceștia numărându-se angajații cu contracte individuale, profesii liberale, PFA și alte categorii. Cei care revin pe piața muncii vor primi un ajutor din partea statului, ajutor pe care mulți români îl așteaptă.

„Intenția e să acordăm acest sprijin și în paralel, de la 1 iunie, să venim cu alte măsuri, care ar putea include susținerea unei părți din salariu.”, a precizat Raluca Turcan, vicepremimerul României.

Totodată, Turcan a mai anunțat o măsură foarte importantă pentru toți părinții: va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la 12 iunie 2020.

O altă măsură care a fost anunțată astăzi după sedința de guvern vizează companiile și instituțiile cu mai mult de 50 de angajați. Toate acestea au de acum obligația să instituie programe individualizate pentru angajați pentru a evita aglomerările.

De asemenea, în continuare se vor acorda anumite drepturi de asisteță socială, potrivit spuselor vicepremierului.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top