Connect with us
Traian Băsescu aruncă Bomba, după ce Cîțu a anunțat că nu cresc pensiile. Cine ar fi furat banii

Economic

Traian Băsescu aruncă Bomba, după ce Cîțu a anunțat că nu cresc pensiile. Cine ar fi furat banii

Traian Băsescu sare la gâtul  guvernului Orban după ce Florin Cîțu a anunțat că pensiile nu vor crește cu 40%. Ministrul Finanțelor a anunțat la DIGI24 că pensiile nu pot fi crescute cu mai mult de 10%. Traian Băsescu spune că banii de pensii au fost furați și explică ce a făcut mai exact guvernul.

Traian Băsescu: Guvernul a furat banii de pensii într-un mod barbar

Fostu Președinte al României, Traian Băsescu acuză guvernul Orban ca furat banii de pensii într-un mod barbat. După ce Florin Cîțu a anunțat că pensiile nu vor crește cu 40% ci cel mai probabil cu 10%, pentru că nu sunt bani la buget, acesta a sărit la gătul guvernului.

Băsescu susține că pensionarii sunt în pierdere, pe lângă faptul că guvernul nu a indexat pensiile de la 1 ianuarie așa cum era prevăzut, creșterea făcută este de fapt cu minus în portofelele pensionarilor.

„În loc să-i dea pe 12 luni indexarea, i-o dă pe 4 luni. Deci i-a furat 8 luni pe indexare”, afirmă Băsescu. El este şi extrem de deranjat de faptul că guvernanţii le plâng de milă pensionarilor în timp ce fac toate aceste lucruri.

„Pensionarii au fost furaţi barbar. Acum vii şi spui că îi dai 10% în plus. Nu ţi-e ruşine, mă, că 8 luni l-ai furat? Nu vă e ruşine, mă, că îi furaţi pe pensionari nedând indexarea la 1 ianuarie şi dai vara aşa-zisele măriri?

Când calculezi vezi că, de fapt, pensionarul a iesşt în pierdere cu mărirea faţă de indexare. În loc să-i dea pe 12 luni indexarea, i-o dă pe 4 luni. Deci i-a furat 8 luni pe indexare. Când îi vezi cum se plâng de mila pensionarilor, îţi vine să urli”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la B1TV.

Creșterea pensiilor, de ce procet vor beneficia pensionarii

Florin Cîțu: Creșterea pensiilor din toamnă, sigură cu 10% nu 40%

Florin Cîțu: Creșterea pensiilor din toamnă, sigură cu 10% nu 40%

Mult visata și dezbătuta creștere a pensiilor cu 40% rămâne doar pe hârtie, Florin Cîțu a explicat la DIGI24, că această creștere nu este posibilă din toamna lui 2020 cu acel procent ci cu 10%.

Nu există bani la buget pentru a susține această creștere de pensii și guvernul va lua în calcul creșterea graduală a pensiilor.

Așadar, ce este sigur, cel puțin în acest moment este că guvernul va modifica legea pensiilor și va scădea creșterea acestora la 10%, conform declarațiilor făcute de Ministrul de Finanțe.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

8 Comments

8 Comments

 1. Harap alb

  2020-06-09T20:30:46+03:00 at 20:30

  Banii de alocatii si de pensii au fost furati de guvernul “nu sunt bani”, dar romanii sunt atata de prosti ca nu vad. Tinerii au steigat in strada “pensionarii sunt de vina pt situatia in care ne aflam”, boule, pensionarii aia sunt ma-ta si tac”ti, bunica-ta, bunicul tau si lista poate continua. Acum de ce nu iese nimeni in strada? “Vreau guvernul meu” au furat intr-un an cat nu ai furat pesedistii in 20, din pensii si alocatii.

 2. Andrei

  2020-06-09T12:50:59+03:00 at 12:50

  Eu sant de acord cu majorare de 10% in conditiile cand si pensiile speciale sant aduse la nivel de contribuitate. Deasemeni solicit ca daca se decide reducerea la 10% sa fie sesizata CCR.

 3. mircea

  2020-06-09T07:47:15+03:00 at 7:47

  daca la rectificare ar fost diminuate toate bugetele:Presedentie,SRI,STS,SPP,SIE,MAI,Parlament,MFA,Justitie si pensiile speciale care au fost marite cu 300%,ar fi fost deajuns pentru dublarea alocatiilor,marirea pensiilor si mai ramaneau bani si pentru investitii.

 4. itamas

  2020-06-08T13:36:34+03:00 at 13:36

  COMENTARIUL APROBAT/??DECE ,un comentariu decent poate fi publicat <faraaprobarenumai cele mari <cele mici aseapta aprobares a fiti sanatosi?>>>vorba doamnei care canta pentru pungatotul e o veselie<?????

 5. itamas

  2020-06-08T13:27:37+03:00 at 13:27

  domnule Basescu,pensile celor multi.mici,ale voastre mari ,salarii mari unora ,Cristescu ,26 ,.ooo lei lunar ,Basecu ,pensie mare,casa grastuita<!mii de euro<dela UE <nu se mai satura mii de indivizi si vin la posturile de televiziune s a dea sfaturi s a mai vorbeasca de salarile mici a celoe ce muncesc<dorm in fotolii <intretinerea cladirii foaret costsitoare <salarii umflateculmea s a benificiezi de grdul 2 hndicap<s a mai primesti pentru sotia ta 1400 lei lunar ,ea fiind de gradul 1 hanicapata.. o ingrijedte saracul hadicaoat ,avind si o pensie de 13,000SI indemnizatiem<saracii multi <au grija pensionarilor<foarte grijulii saracu popor>>?????esigur nu vor creste pensile celor multi care au lucrat<ramin in plata pe mai departe pensiile mari si salarile ce dracu faceti cu atatia bani<vile <case, masini scumpe,odraslele le folosesc a face rau ,accidente ,rafuieli ,dorinti aiurite ,,?????,.cand un guvern ,?cineva dint,run guvern va reusi s a puna capat nedfreptatilor<atunci sa vina la posturile de telev<<<<restul e aburealas a fiti sanatosi si cei dela antena # 3,RTV,.etc<vorbe pentru multi bani<ingrasativa domnilor<

  • munteanu

   2020-06-10T09:42:15+03:00 at 9:42

   adevarat,corect spus.

 6. Lucia Stancioi

  2020-06-08T12:37:51+03:00 at 12:37

  Eu lansez o intrebare d-nului ministru Catu: Unde sunt banii pentru pensii? Acestia trebuie sa existe intr-un cont special in care se poate umbla numai in interesul pensionarilor ! Ce interese au pensionarii: sa duca un trai decent:sa aiba bani sa plateasca utilitatile, medicamentele,medicii,investigatiile si sa le ramana si pentru traiul zilnic.Va rugam sa nu mai spuneti(in orice ocazie) ca „nu sunt bani”.Guvernul”Nu sunt bani” sa stie sa-si chivernisesca cheltuielile nu sa faca lux, petreceri,excursii,etc. pe banii nostri! Dorim sa NE RASPUNDA PE ACEASTA PAGINA D-nul ministru Catu Florin. Daca nu ne raspunde,atunci chiar cred cu tarie ca este singurul vinovat !

  • Lucia Stancioiu

   2020-06-08T12:40:40+03:00 at 12:40

   Pentru ce trebuie aprobat ? Nu am jignit pe nimeni,suntem liberi sa spunem adevarul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top