Connect with us
Uber Eats a anunțat că se va retrage din țara noastră. Data la care va deveni indisponibil

Economic

Uber Eats a anunțat că se va retrage din țara noastră. Data la care va deveni indisponibil

Grupul de origine americană Uber Technologies Inc a anunțat publicul luni ca va retrage serviciul de livrări Uber Eats din țări precum: Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie, conform Agerpres.

Uber Eats a anunțat că se va retrage din țara noastră. Data la care va deveni indisponibil

De asemenea, Uber a declarat că va transfera operațiunile serviciului Uber Eats din Emiratele Arabe Unite către compania Careem.

Grupul a precizat că operațiunile care vor fi anulate și transferate sunt 1% din comenzile brute și 4% din pierderile înregistrate de serviciu în primul trimestru al anului curent.

Sumele generate vor fi ulterior reinvestite pe anumite piețe prioritate unde compania se așteaptă la un randament mai ridicat al investițiilor.

Reprezentanții Uber Eats au declarat:

„Am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România începând cu luna iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global.” 

Acest serviciu a fost lansat în țara noastră acum 2 ani. Totuși serviciul de ridesharing al companiei Uber va rămâne disponibil în continuare.

Compania a mai menționat:

„Această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare. Fiind o companie globală, trebuie să alegem cu atenție cele mai potrivite produse pentru fiecare piață și felul în care distribuim resursele în locurile în care suntem prezenți în lume.

Această decizie ne permite să ne redirecționăm resursele către alte piețe din Europa și din lume, unde Uber Eats înregistrează o creștere foarte rapidă.

Acum, prioritatea noastră este să facem tot posibilul să atenuăm impactul asupra colaboratorilor noștri: angajații, restaurantele partenere, curierii parteneri și clienți care ne-au susținut până acum.” 

Așadar românii vor trebui să apeleze la alte servicii când vine vorba de livrări de mâncare începând cu luna iunie a anului curent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top