Connect with us
Vești bune pentru cei care au lucrat în regim de telemuncă! Statul le oferă 2500 de lei

Economic

Vești bune pentru cei care au lucrat în regim de telemuncă! Statul le oferă 2500 de lei

Bani de la stat pentru unii români. Guvernul condus de Ludovic Orban vine cu vești bune pentru cei care au lucrat în regim de telemuncă. Astfel, acesta anunță că persoanele respective pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului, însă vor trebui respectate și anumite condiții.

Vești bune pentru cei care au lucrat în regim de telemuncă! Statul le oferă 2500 de lei

Toate persoanele care au prestat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern. Banii vor fi luați pentru achiziţionarea de echipamente IT. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că impactul bugetar este de 2,5 miliarde de lei, banii se vor aloca o singură dată, iar de acest program vor beneficia aproximativ 700.000 de persoane. Condiţia pentru această măsură este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă.

”Am introdus în OUG o prevedere care se adresează celor care un lucrat în regim de telemuncă, în perioada stării de urgenţă,  şi pe care dorim să îi încurajăm  în măsura în care fişa postului  lor se pretează la desfăşurarea activităţii în afara spaţiului clasic de lucru, printr-o sumă de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă. Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi care ar fi trebuit să fie în  perioada stării de urgenţă, în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile.”, a declarat Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de guvern de vineri.

Această măsură nouă nu este singura. Alături de ea a intrat în vigoare și sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă. Sumele se vor plăti prin acelaşi mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top