Connect with us
Vești bune pentru turiști! Prețuri mai mici pe litoral în sezonul estival

Economic

Vești bune pentru turiști! Prețuri mai mici pe litoral în sezonul estival

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. S-au deschis terasele, parcurile și mall-urile, iar domeniul turistic și-a reluat și el activitatea. Astfel, oamenii și-au organizat din nou excursii, litoralul este plin de turiști și operatorii economici au din nou profit. Deși din iulie era așteptată o creștere semnificativă a prețurilor de la mare, reprezentanții acestui domeniu au declarat că nu se va mai păstra tradiția din anii trecuți, având în vedere situația cu care se confruntă România.

Vești bune pentru turiști! Prețuri mai mici pe litoral în sezonul estival

Președintele Federației Patronatului din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a anunțat că de la 1 iulie litoralul românesc va oferi prețuri mult mai mici față de anul trecut turiștilor. Astfel, majorările de până la 20% din sezoanele estivale anterioare nu vor mai fi făcute acum, tarifele fiind chiar mult mai accesibile decât până acum. Concret, Mohammad Murad a dat și un exemplu pentru o familie cu un copil, care s-ar putea caza atât la un hotel de 3 sau 4 stele, cât și la unul de 5 stele, unde prețurile sunt destul de atractive, comparativ cu alți ani.

„La un hotel de 3 stele din Mamaia-60% sunt în această categorie- două persoane cu un copil plătesc între 1.600 și 1.800 de lei, iar pentru o noapte între 200 și 250 de lei. La 4 stele, tariful este încadrat între 2.500-3.000 de lei, tot pentru 5 nopți, cu all incluisv, iar la 5 stele, unde sunt încadrate 10 hoteluri, vorbim despre 4.000 de lei, în aceleași condiții. Dacă vorbim despre cazarea pe noapte, aici prețul este între 600 și 800 de lei. Pentru sudul Litoralului, tarifele sunt mai mici cu 15-20%.”, a explicat Murad.

Hotelierii se așteaptă ca în luna iulie procentul turiștilor să scadă la 75-80% și să ajungă după 10 iulie până la 90%. Weekend-ul trecut litoralul a fost ocupat în proporție de 90%.

În ceea ce privește respectarea măsurilor preventive, investitorii din turism cer sprijinul Guvernului, având în vedere că situația este una dificilă. Aceștia precizează că ar trebui să se procedeze ca în alte țări, unde a fost desființată plata pentru chiria plajei. Astfel, românii încă plătesc acești bani pentru o suprafață mare de plajă, deși, din cauza distanțării sociale, folosesc o parte mult mai mică, locurile fiind limitate pentru a preveni infectarea.

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top