Connect with us
Violeta Alexandru a dezvăluit ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Economic

Violeta Alexandru a dezvăluit ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut vineri seara precizări importante despre majorarea pensiilor. Aceasta susține că Guvernul este în continuare determinat să crească pensiile exact așa cum prevedere legea: punctul de pensie mai mare cu 40% din luna septembrie a acestui an.

Violeta Alexandru a dezvăluit ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Deși în ultima perioadă colegii ministrului ezită să dea asigurări în acest sens, Violeta Alexandru susține că există o intenție pensiile să fie majorate.

”Știu sigur că în acest moment ceea ce avem acum în buget inclus, chiar la rectificarea făcută acum scurtă vreme, indică o intenție clară, o determinare clară a Guvernului de a mări pensiile așa cum am spus de fiecare dată. Nu pot să-l judec pe colegul meu pentru faptul că nu este atent la evoluția economiei și la încasări, dar din punctul meu de vedere nu există opțiunea ca pensiile să nu crească. Am convingerea că există această determinare.

Nu am în acest moment de ce să alertez populația pentru că nu s-a schimbat nimic. Banii au rămas în buget și determinarea o avem pentru ca pensiile să crească”, a spus Violeta Alexandru, în direct la România TV.

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că o decizie în ceea ce privește majorarea punctului de pensie va fi luată numai atunci când autoritățile vor avea ”o imagine completă” a situației economice și vor fi evaluate atent toate resursele bugetare pe care România le are.

Totodată, Orban a precizat că guvernul pe care îl conduce ia în considerare mai multe surse de finanțare a economiei, printre care împrumuturi la instituţii financiare internaţionale sau accesarea de fonduri puse la dispoziţie ţărilor membre de către Uniunea Europeană.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top