Connect with us
Alocațiile ar putea fi tăiate dacă elevii nu merg la școală. Numărul maxim de absențe permis

Știri

Alocațiile ar putea fi tăiate dacă elevii nu merg la școală. Numărul maxim de absențe permis

Alocațiile elevilor ar putea fi tăiate dacă elevii nu merg la școală, conform unui proiect de lege. Dacă elevul acumulează absențe pe care nu le motivează, acesta va fi „sancționat” prin reducerea alocației care ar urma să fie progresivă.

Elevii din România ar putea fi penalizați dacă nu merg la școală și nu își motivează absențele acumulate. Atfel, conform proiectului de lege, alocațiile ar fi reduse în prima etapă cu 20% (între 10 și 19 absențe), iar dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absențe alocația de stat poate fi suspendată.

Măsura este adoptată de unele autorități locale, în Vaslui elevii sunt atent monitorizați și cazurile de suspendare sau diminuare a indemnizației de la stat, nu au întârziat să apară.

 „A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelitã, directorul Agenției Județene pentru Plãți și Inspecție Socialã Vaslui.

Suspendarea alocațiilor pe caz de absențe la nivel național

Pentru a preveni abandonul școlar, inițiatorii legi, vor ca exemplul din Vaslui să fie la nivel național. Dacă legea trece, de la 1 ianuarie 2020 ar urma să se aplice la nivelul întregii Românii.

Absențele pot fi motivate doar de medic (pe caz de boală) sau parinte (în limina a trei / lună), se arată în același proiect. Elevii care nu pot prezenta documente sustificative vor avea alocația suspendată pentru o perioadă de timp.

Normele de aplicare și sancționare vor fi publicate, dacă legislația în acest sens este adoptată de Parlament.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. George1000

    2019-10-17T20:14:56+03:00 at 20:14

    Dar navetistii care folosesc CFR si care sa zicem ca au singurul tren la 7 dimineata si sa ajunga la 8 la scoala dar si acela intarzie, si fac 20 de absente la prima ora? De ce nu exista in lege ca si nasul de pe tren poate motiva absentele elevului?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top